Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Αλ. Αυλωνίτης: 'Το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας θέλει στήριξη'

Τατιάνα Ρόκου - 11 Οκτώβριος 2021, 15:00

'Η δήλωση αποχώρησης του κ. Δημήτρη Μπακύρα, του τελευταίου διοικητικού υπαλλήλου της Σχολής προμηνύει και το τελικό κλείσιμό της', είπε ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


“Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφράστηκαν και εκφράσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για τη μη τήρηση των ‘ρητών‘υποσχέσεων του Υπουργείου για την ενίσχυση και ουσιαστική λειτουργία του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας”, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

“Η δήλωση αποχώρησης του κ. Δημήτρη Μπακύρα, του τελευταίου διοικητικού υπαλλήλου της Σχολής, όπως έχουμε τονίσει κατ‘επανάληψη προμηνύει και το τελικό κλείσιμό της. Είναι αδικαιολόγητο για ένα παραδοσιακό νησί του τουρισμού και απο τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, το αρμόδιο υπουργείο να συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πλήρη αδιαφορία και απαξίωση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου που επιτελεί η Σχολή για την Κέρκυρα.

Φυσικά, αν κρίνει κανείς απο τη διάψευση των προσδοκιών των Κερκυραίων για τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας εκπαιδευτικής δομής για τον τουρισμό στα Ιόνια Νησιά, γίνεται αντιληπτή η ανευθυνότητα του συνολικού σχεδιασμού της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Σήμερα, επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας στήριξη στον διευθυντή του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Υπουργείου Τουρισμού Κέρκυρας, στους καθηγητές του και στους σπουδαστές του, απαιτώντας από το υπουργείο να σταματήσει την αναλγητική τακτική που ακολουθεί και να υλοποιήσει άμεσα έναν σχεδιασμό ενίσχυσης της κρίσιμης αυτής εκπαιδευτικής δομής που έχει υπό την εποπτεία του”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top