Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπό την αιγίδα του ΕΟΤ διεθνή φεστιβάλ του Οκτωβρίου
Πολιτισμός

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ διεθνή φεστιβάλ του Οκτωβρίου

Το 17ο Athens Digital Arts Festival – ADAF με την ονομασία "Tactus" διοργανώνεται 13-17 Οκτωβρίου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Το '6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – Γέφυρες' διοργανώνεται από τις 24 έως τις 30 Οκτωβρίου, ενώ από τις 3 Οκτωβρίου διεξάγεται στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας το διεθνές συμπόσιο / φεστιβάλ μαρμαρογλυπτικής 'Marble Peak'.

Τις πολιτιστικές διοργανώσεις “17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας” στην Αθήνα και “6ο Διεθνές  Φεστιβάλ  Κινηματογράφου – Γέφυρες” στο Ναύπλιο, καθώς και το διεθνές συμπόσιο/φεστιβάλ “Marble Peak” στη Δράμα έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, υποστηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το εμπλουτισμένο ελληνικό τουριστικό προϊόν και τις ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στις περιοχές πραγματοποίησής τους.

Συγκεκριμένα:
Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (Athens Digital Arts Festival – ADAF) με την ονομασία “Tactus” διοργανώνεται από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με κέντρο το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΝΕΠ) στην Πλάκα. Το βραβευμένο φεστιβάλ, που ιδρύθηκε το 2005, αποτελεί κάθε χρόνο γιορτή του ψηφιακού πολιτισμού και συνάντηση της παγκόσμιας κοινότητας καλλιτεχνών και κοινού. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει, να ενεργοποιήσει και να προωθήσει όλες τις όψεις της ψηφιακής δημιουργίας, φιλοξενώντας καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στις κατηγορίες Video Art, Animation, Digital Image, Web Art, Installations, Virtual Reality, Games, Augmented Reality, Performances, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται ακόμα workshops, ομιλίες, εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά κ.ά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καινοτόμο φεστιβάλ που συμβάλλει στην ανάδειξη των πολλαπλών τρόπων με τους οποίους η τέχνη επικοινωνεί με την τεχνολογία καθώς και της επίδρασής τους στη σύγχρονη καθημερινότητα της μεγάλης πόλης και τον άνθρωπο, ενώ παράλληλα προβάλλει την Αθήνα ως τόπο διεξαγωγής πρωτοποριακών διεθνών δράσεων στον τομέα των ψηφιακών τεχνών.

Το “6ο Διεθνές  Φεστιβάλ  Κινηματογράφου Ναυπλίου – Γέφυρες” διοργανώνεται από τις 24 έως τις 30 Οκτωβρίου και στο φετινό πρόγραμμά του περιλαμβάνει πανελλήνιες και παγκόσμιες κινηματογραφικές πρεμιέρες ταινιών μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και τεκμηρίωσης, καθώς και βραβευμένες μικρού και μεγάλου μήκους ελληνικές και διεθνείς ταινίες, ενώ διεθνής κριτική επιτροπή θα βραβεύσει με τον “Χρυσό Πήγασο” τις καλύτερες συμμετοχές σε κάθε κατηγορία. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, ημερίδα για το κίνημα του ντανταϊσμού στον κινηματογράφο, καθώς και αφιερώματα σε γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες και στην επέτειο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Η διοργάνωση συμβάλλει  δυναμικά στην προβολή του Ναυπλίου και ευρύτερα της Αργολίδας, ενδυναμώνοντας περαιτέρω το τουριστικό προφίλ της περιοχής ως προορισμό προσέλκυσης επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα θεματικού τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την Ελλάδα ως χώρα ταξιδιωτικών εμπειριών και  σημείο συνάντησης καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.  

Εξάλλου, από τις 3 Οκτωβρίου διεξάγεται στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας το διεθνές συμπόσιο / φεστιβάλ μαρμαρογλυπτικής “Marble Peak” (Μαρμάρινη Κορυφή), καθώς στην περιοχή παράγεται εξαιρετικής ποιότητας μάρμαρο με παγκόσμια φήμη. Στο πλαίσιο του συμποσίου, που θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου, έξι φιλοξενούμενοι γλύπτες από την Ελλάδα, την Σερβία, την Λευκορωσία, την Τουρκία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία θα φιλοτεχνήσουν σε μάρμαρα της περιοχής έργα τους, τα οποία στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του δήμου. Εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν ακόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής με σκοπό την επαφή των μαθητών με την τέχνη, εκπαιδευτικές εκδρομές ανωτάτων ιδρυμάτων, εκπαιδευτικές ομιλίες και πολλές παράλληλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Στόχος των διοργανωτών είναι τόσο η ανάδειξη του μαρμάρου και της μαρμαρογλυπτικής ως κεντρικού πολιτιστικού στοιχείου της περιοχής όσο και η ποικιλόμορφη τουριστική προβολή της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024