Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού
Αθλητικός τουρισμός

Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Στη διεθνή αθλητική γιορτή της Αθήνας πήραν μέρος 3.500 αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι.

Παρά το εμπόδιο της πανδημίας, η Ελλάδα απέδειξε με την υποδειγματική διοργάνωση των “3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού”, ότι μπορεί ακόμα και στις δυσκολότερες συνθήκες να τα καταφέρει. Στη διεθνή αθλητική γιορτή της Αθήνας πήραν μέρος 3.500 αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι. Από ελληνικής πλευράς, η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκέντρωσε τα περισσότερα μετάλλια και κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη με 12 χρυσά, 6 ασημένια και 4 χάλκινα. Οι αθλητές και αθλήτριες από τις 37 χώρες που μετείχαν στη διοργάνωση, έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές για να στείλουν το μήνυμα πως η Ελλάδα, αποτελεί έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού διεξάγονται κάθε δύο χρόνια και έχουν ως στόχο να προβάλλουν τα θετικά οφέλη της άθλησης και την ιδιαίτερη αξία που έχει αυτή, για τους εργαζόμενους. Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας ανέλαβε τη διοργάνωση και, εν μέσω πανδημίας, την έφερε εις πέρας με επιτυχία. “Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα γιατί η πανδημία έφερνε συνεχώς εμπόδια. Παρά τις αντίξοες συνθήκες όμως οι Αγώνες διεξήχθησαν και έστειλαν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα όπου μπορούν να διεξαχθούν διεθνείς διοργανώσεις. Οι Έλληνες αθλητές και αθλούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους ξένους συναδέλφους τους σε μία αθλητική γιορτή. Αυτή η διοργάνωση αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για να απογειώσουμε και στην Ελλάδα τον εργασιακό αθλητισμό”, δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Σπύρος Καραβούλης.

Σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε μέσα στις τρεις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Έλληνες αστυνομικοί, ανάμεσα στους οποίους η πρωταθλήτρια του στίβου Ανδριάνα Φέρρα, ο παλαιστής Σπύρος Κουντουρατζής κ.ά., αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστές. Τα μέλη της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κατέκτησαν συνολικά 12 χρυσά, έξι ασημένια και τέσσερα χάλκινα. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η γαλλική ομάδα Association Veolia Club (14-8-9) και στην 3η η Federatation of Amatuer Workers Sports of Iran (6-6-4).

Πολυπληθής ήταν και η συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με την οποία αγωνίστηκε στην κολύμβηση και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς. Η ομάδα της Γ.Γ.Α. συνέλεξε επτά χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα. Με την ομάδα της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες αγωνίστηκαν πολλοί παλαιοί πρωταθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Γιώργος Τζελίλης που κατέκτησε το χρυσό στο kettlebell.

Συνδιοργανώτρια των “3ων Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού” ήταν η Περιφέρεια Αττικής. Οι επόμενοι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα διεξαχθούν το 2022 στο Μεξικό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024