Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι Ολλανδοί επιλέγουν την Ελλάδα για τη φιλοξενία και το καλό φαγητό
Τάσεις

Οι Ολλανδοί επιλέγουν την Ελλάδα για τη φιλοξενία και το καλό φαγητό

Οι Έλληνες έχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των Ολλανδών και των Βέλγων λόγω της φιλοξενίας τους. Ακόμη, με την τρίτη θέση και αυτόν τον χρόνο, με το 19% των ψήφων και τη δεύτερη θέση μέσα στους πέντε καλύτερους λόγους, το φαγητό είναι ο λόγος που πρότιμούν την Ελλάδα για διακοπές.

Κάθε χρόνο, το Griekenland.net διεξάγει έρευνα στο γιατί οι Ολλανδοί προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Φέτος 1.781 ήταν οι επισκέπτες που πήραν μέρος σε αυτήν τη διαδικτυακή έρευνα. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι Έλληνες έχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των Ολλανδών και των Βέλγων λόγω της φιλοξενίας τους. Στην Ολλανδία, το 26% πιστεύει πως η ελληνική φιλοξενία είναι εξαιρετική. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι Ολλανδοί έρχονται σε επαφή με τους Έλληνες ντόπιους τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα. Για αυτόν τον λόγο επίσης, τους αρέσει να κάνουν (νέους) Έλληνες φίλους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Οι Ολλανδοί εκτιμούν την τοπική ελληνική κουζίνα όλο και περισσότερο. Με την τρίτη θέση και αυτόν τον χρόνο, με το 19% των ψήφων και τη δεύτερη θέση μέσα στους πέντε καλύτερους λόγους, το φαγητό είναι ο λόγος που πρότιμούν την Ελλάδα για διακοπές. Δοκιμάζουν όλο και περισσότερο το ελληνικό φαγητό και ειδικότερα διάφορα πιάτα από το ελληνικό μενού. Και έτσι τρώνε περισσότερο, ακριβώς όπως οι ίδιοι οι Έλληνες. Όχι βέβαια τόσο παραδοσιακά, με το ορεκτικό και τα κυρίως πιάτα, αλλά με ένα τραπέζι γεμάτο από (μικρά) πιάτα. Οι μεζέδες τους παρέχουν περισσότερη ποικιλία και έτσι μπορούν να διαλέξουν αυτό που τους αρέσει από το τραπέζι.

Το καλό κλίμα παρατείνει την περίοδο των διακοπών
Το καλό κλίμα στην Ελλάδα είναι επίσης περισσότερο εκτιμώμενο. Με το 15% των ψήφων, βρίσκεται στην τρίτη θέση αυτόν τον χρόνο. Εν μέρει εξ’αιτίας του κλίματος, η περίοδος των διακοπών στην Ελλάδα επεκτείνεται. Για παράδειγμα, ρεκόρ Ολλανδών ταξιδιωτών θα προτιμήσει την Ελλάδα το φθινόπωρο, για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον ήλιο, πρίν την έναρξη του χειμώνα. Παράλληλα, για πρώτη φορά, προσφέρονται πακέτα διακοπών για διακοπές στην Κρήτη και τον Νοέμβριο. H Transavia κάνει επίσης σκέψεις για την προσθήκη πτήσεων και προς άλλους ελληνικούς προορισμούς και όχι μόνο προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι περνούν τον χειμώνα τους κατά μήκος της νότιας ακτής της Κρήτης και στα νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Ελλάδα, για ήλιο, θάλασσα και παραλία
Η Ελλάδα συνεχίζει να προσελκύει τους Ολλανδούς και τους Βέλγους για τον ήλιο, τη θάλασσα και την παραλία. Το 13% βρίσκει την Ελλάδα έναν πραγματικό καλοκαιρινό προορισμό, παραμένοντας ένας σημαντικός λόγος για να ταξιδέψει κανείς στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική χώρα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024