Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο περίπτερο της Emirates υποδέχεται τους επισκέπτες της Expo 2020 Dubai
Αεροπορικές εταιρείες

Το περίπτερο της Emirates υποδέχεται τους επισκέπτες της Expo 2020 Dubai

Η τετραώροφη κατασκευή και η πρόσοψη του περιπτέρου της Emirates έχουν σχεδιαστεί γύρω από τα φτερά ενός αεροσκάφους σε πτήση, με 24 πτερύγια επενδυμένα με αλουμίνιο γύρω από το κτίριο.

Φουτουριστικές και καθηλωτικές εμπειρίες με θέμα το μέλλον της επιβατικής αεροπορίας περιμένουν τους επισκέπτες του περιπτέρου της Emirates στη διεθνή έκθεση Expo 2020 Dubai, που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου. Το περίπτερο, που βρίσκεται στο Opportunity District, και σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τον θόλο Al Wasl, διαθέτει δύο ορόφους με διαδραστικές εγκαταστάσεις, που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις των επισκεπτών για να τους δώσουν μία εικόνα για το μέλλον των εμπορικών αερομεταφορών, και το ρόλο που θα παίζει η
επιστήμη και η τεχνολογία κατά τα επόμενα 50 χρόνια στον τομέα αυτό.

Η κατασκευή του περιπτέρου της Emirates ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021, ακολουθώντας μια σειρά από αρχές βιωσιμότητας, χρησιμοποιώντας μη επικίνδυνα, περιφερειακά, επαναχρησιμοποιήσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά συνολικά και ενσωματώνοντας διαφορετικές σχεδιαστικές λύσεις για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.

Η τετραώροφη κατασκευή και η πρόσοψη του περιπτέρου της Emirates έχουν σχεδιαστεί γύρω από τα φτερά ενός αεροσκάφους σε πτήση, με 24 πτερύγια επενδυμένα με αλουμίνιο γύρω από το κτίριο. Ο εξωτερικός φωτισμός του περιλαμβάνει σύστημα LED 800 μέτρων, φωτίζοντας με ζωντανά χρώματα τη νύχτα. Στο εσωτερικό, ο φωτεινός, υπερσύγχρονος σχεδιασμός επιτρέπει άφθονο φυσικό φως και χρησιμεύει ως φόντο για τις συναρπαστικές εμπειρίες. Το περίπτερο έχει δυνατότητα να υποδεχτεί 120 άτομα την ώρα.

Μερικές από τις εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες μέσα στο περίπτερο της Emirates στην Expo 2020 Dubai περιλαμβάνουν το ταξίδι της “Συλλογής σπόρων” και την εκπαιδευτική απεικόνιση πτήσεων “Επιστήμη της Πτήσης” με ολογραφικά μοντέλα. Επίσης, την καθηλωτική εμπειρία “Καθαρότεροι Ουρανοί”, που δείχνει πώς οι μελλοντικές καινοτομίες συνδέονται άμεσα με μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου: τη βιωσιμότητα, την αύξηση του πληθυσμού και την τεχνολογική πρόοδο. Στο “Εργαστήριο του Μέλλοντος”, θα γίνονται πειράματα που θα καταδεικνύουν τις τεχνολογίες που θα κάνουν τα αεροσκάφη του μέλλοντος πιο γρήγορα, ελαφρύτερα και ισχυρότερα, ενώ στις διαδραστικές οθόνες του “Thrust and propulsion” θα προβάλλεται μια σειρά κινουμένων σχεδίων, που διερευνούν μελλοντικές τεχνολογίες κινητήρων και καυσίμων. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και να σχεδιάσουν και να πετάξουν το δικό τους εξατομικευμένο, φουτουριστικό αεροσκάφος, ενώ θα μπορούν να μάθουν πως η βιομετρία, η ανάλυση δεδομένων και οι έξυπνες τεχνολογίες θα μεταμορφώσουν την εμπειρία των επιβατών στο έδαφος στο Αεροδρόμιο του μέλλοντος. Φορώντας διαδραστικά ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, θα μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τις εσωτερικές καμπίνες των αεροσκαφών του μέλλοντος, να περιηγηθούν στα διαδραστικά παράθυρα μιας εικονικής ατράκτου, να παραμείνουν χωρίς παράθυρα και ακόμη και να δουν διαφορετικούς τύπους καμπινών και διαμορφώσεων καθισμάτων.

Το φιλικό και καταρτισμένο προσωπικό και το πλήρωμα καμπίνας της Emirates είναι στη διάθεσή όσων επισκεφθούν το περίπτερο. Εκτός από τις εγκαταστάσεις και τις εμπειρίες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την καφετέρια του περιπτέρου της Emirates που βρίσκεται στον πρώτο όροφο και μπορούν επίσης να πάρουν ένα αναμνηστικό από την επίσκεψή τους από το Emirates Official Store.

Το περίπτερο της Emirates θα είναι ανοιχτό καθημερινά κατά τη διάρκεια της Expo 2020 Dubai από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024