Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑναβάθμιση αλιευτικών λιμένων και καταφυγίων, ώστε να υποδεχθούν υδροπλάνα
Αερομεταφορές

Αναβάθμιση αλιευτικών λιμένων και καταφυγίων, ώστε να υποδεχθούν υδροπλάνα

Είσοδος στην Hellenic Seaplanes του κ. Χρήστου Χάλαρη (πρώην διοικητή e-ΕΦΚΑ) στη θέση του αντιπροέδρου, υπεύθυνου για την Ανάπτυξη της εταιρείας.

Τις ευκαιρίες επέκτασης του αναπτυσσόμενου δικτύου υδατοδρομίων στο πλαίσιο αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών των αλιευτικών λιμένων, συζήτησαν ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους και ο αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για την Ανάπτυξη της εταιρείας κ. Χρήστος Χάλαρης.

Προτεραιότητα η αναβάθμιση υποδομών στην Εύβοια
Ιδιαίτερη ενότητα αποτέλεσε η ανάπτυξη των υδατοδρομίων και των υδάτινων πεδίων σε πυρόπληκτες περιοχές όπως αυτές του νομού Ευβοίας που έχουν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τoν Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ ΑΕ). Ο κ. υφυπουργός ενημερώθηκε επίσης και για τη λειτουργία της τεχνικής βάσης της εταιρείας στην περιοχή της Χαλκίδας.

Στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών μέσω της αναβάθμισης αλιευτικών λιμένων και αλιευτικών καταφυγίων με προσθήκη αδειοδότησης υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων με αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του επιχειρησιακού προγράμματος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε: “Συζητήσαμε για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα αναβάθμισης και βελτίωσης λιμενικών υποδομών στους αλιευτικούς λιμένες και αλιευτικά καταφύγια βάζοντας ως προσθήκη την αδειοδότηση υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων. Στο ευρύτερο πλαίσιο εξετάζουμε την δημιουργία βάσεων πυροσβεστικών υδροπλάνων αναπτυγμένες σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε να υπάρχει αμεσότητα ανταπόκρισης. Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι δεδομένη και η γρήγορη αδειοδοτική πλέον διαδικασία επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα επενδυτική δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία…”.

Σε σχετική αναφορά κ. Χαραλάμπους μετά την συνάντηση δήλωσε: “Ασφαλώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δημιουργία ενός δικτύου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μια νέα μεταφορική υποδομή, που θα δώσει νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας μεταφορικής υποδομής έχει την στήριξη της κυβέρνησης και πιστεύουμε σύντομα θα έχουμε τα αναμενόμενα. Το αποτέλεσμα της σημερινής  συνάντησης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κεδίκογλου αναβαθμίζει πλέον το δίκτυο την αλιευτικών λιμένων αλλά ανεβάζει το επίπεδο διασύνδεσης της χώρας με υδροπλάνα… Μέχρι σήμερα πάνω από 90 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά σύντομα οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα. Με φόντο τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα το 2022, η Hellenic Seaplanes ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να παρουσιαστεί σε πλήρη ετοιμότητα στην εκκίνηση της προσεχής τουριστικής σεζόν. Εξάλλου πρόθεση της εταιρείας είναι η ομαλή, αλλά και ουσιαστική έναρξη των πτήσεων με στόχο να διευρυνθούν οι εθνικές μεταφορές δημιουργώντας νέα τουριστικά προϊόντα”.

Το προφίλ και οι δηλώσεις του νέου αντιπροέδρου Ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes
Στη Διοικητική ομάδα της Hellenic Seaplanes εντάσσεται ο κ. Χρήστος Χάλαρης, ο οποίος εντάσσεται στη διοικητική ομάδα της Hellenic Seaplanes, αναλαμβάνοντας καθήκοντα αντιπροέδρου, υπεύθυνου για την ανάπτυξη, με στόχο να σχεδιάσει και να θέσει σε εφαρμογή το αναπτυξιακό της πλάνο, με κύριους άξονες την ανάπτυξη δικτύου των υδατοδρομίων, την εμπορική και οργανική ανάπτυξη της εταιρείας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών της αεροπορικής εταιρείας.

Ο κ. Χάλαρης προέρχεται από μια διετή θητεία ως διοικητής του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) στον οποίο προώθησε την οργανωτική ενοποίηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του. Διαθέτει 25ετή επαγγελματική εμπειρία στη σύνταξη μελετών και επιχειρησιακών σχεδίων και στη διαχείριση έργων και προγραμμάτων στους τομείς της τεχνολογίας και του τουρισμού. Είναι διδάκτορας της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και κάτοχος MBA.

Ο κ. Χάλαρης δήλωσε: “Είναι σπάνια η ευκαιρία να συμμετέχει κανείς στην υλοποίηση ενός οράματος τόσο ισχυρού όπως το ‘Ενώνουμε την Ελλάδα’ της Hellenic Seaplanes. Η χώρα μας, μια κατεξοχήν νησιωτική χώρα δεν έχει μέχρι σήμερα αξιοποιήσει ένα από τα πλέον ασφαλή, γρήγορα και ευέλικτα διεθνώς μέσα μεταφοράς, τα υδροπλάνα. Μέσα από το πρόγραμμα ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes δεκάδες νησιά παραθαλάσσιοι και παραλίμνιοι προορισμοί θα αποκτήσουν στα επόμενα δύο έτη άμεση και ασφαλή διασύνδεση αναβαθμίζοντας δραστικά την καθημερινότητα των κατοίκων τους και εκτοξεύοντας τις προοπτικές τουριστικής τους ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό η αναβάθμιση αλιευτικών λιμένων και καταφυγίων, ώστε να μπορούν να υποδεχθούν υδροπλάνα, επιταχύνει την ανάπτυξη και πολλαπλασιάζει τα οφέλη για τις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες”.

Στη φωτογραφία (από αριστερά), οι κ.κ. Χ. Χάλαρης, Σ. Κεδίκογλου και Ν. Χαραλάμπους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024