Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΛήγει η προθεσμία για αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης ΟΑΕΔ – Amazon Web Services
Τουρισμός και απασχόληση

Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης ΟΑΕΔ – Amazon Web Services

Το πρόγραμμα, διάρκειας 8 εκπαιδευτικών ωρών, προσφέρεται δωρεάν από την AWS, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, ο κάθε ωφελούμενος άνεργος θα λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης.

Στην υλοποίηση ενός νέου προγράμματος σύγχρονης διαδικτυακής κατάρτισης στις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους, έχουν προχωρήσει ο ΟΑΕΔ και η Amazon Web Services (AWS), μέσω του επίσημου εκπαιδευτικού φορέα για την Ελλάδα OTE Academy (Amazon Web Services Training Partner). Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα “AWS Cloud Practitioner Essentials” ξεκίνησε τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 και λήγει την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου και ώρα 23:59.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου Συνεργασίας ΟΑΕΔ-AWS, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας, με έμφαση στον τομέα ανάπτυξης δεξιοτήτων των ανέργων σε τεχνολογίες cloud services. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, ο ΟΑΕΔ διευρύνει το πεδίο συνεργασίας του με καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 8 εκπαιδευτικών ωρών, προσφέρεται δωρεάν από την AWS, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, ο κάθε ωφελούμενος άνεργος θα λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου.

Η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες →  Δωρεάν παροχή στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα κατάρτισης AWS Cloud Practitioner Essentials

Ο ΟΑΕΔ και η AWS θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και εργαστηρίων. Η AWS διαθέτει την απαραίτητη εξειδίκευση, τις κατάλληλες υποδομές, την επιχειρησιακή οργάνωση και επαρκή εμπειρία για την επίτευξη αυτού του στόχου και ο ΟΑΕΔ επιδιώκει την εξωστρέφεια, τις συμπράξεις και την ψηφιακή μετάβαση, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προώθηση της απασχόλησης και της ποιοτικής κατάρτισης σε δεξιότητες υψηλής ζήτησης και σε τομείς αιχμής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024