Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟ γερμανικός Τύπος για την Ελλάδα: Επιτυχημένη η ελληνική τουριστική σεζόν
Τάσεις

Ο γερμανικός Τύπος για την Ελλάδα: Επιτυχημένη η ελληνική τουριστική σεζόν

Η εφημερίδα 'Süddeutsche Zeitung' σημειώνει ότι 'από την παράταση της τουριστικής περιόδου κερδισμένα βγαίνουν και μικρά νησιά'. Η εφημερίδα 'Berliner Morgenpost' αναφέρει ότι η χώρα βιώνει ένα τουριστικό θαύμα, το οποίο κανείς δε θεωρούσε εφικτό. Ήδη για τον Σεπτέμβριο οι Έλληνες ξενοδόχοι καταγράφουν πληρότητα 63% κατά μέσο όρο, ενώ για τον Οκτώβριο οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία'.

Στη μακρά και επιτυχημένη τουριστική σεζόν της Ελλάδας αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ στη “Süddeutsche Zeitung“, όπως αναφέρει η Deutche Welle. “‘Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει’, λέει ένα γνωμικό. Η μικρή, βαλκανική χώρα, δοκιμασμένη σε χιλιάδες μάχες, πάντα κάπως κατάφερνε να βγει νικήτρια από κάθε κρίση. Εθνικές πτωχεύσεις, οικονομική κρίση, χρηματοπιστωτική κρίση, και τώρα τουριστική κρίση. Πέρυσι η τουριστική βιομηχανία βρισκόταν ακόμη στον πάτο, σαν τα ερείπια ενός αρχαίου ναού, τώρα όμως κοιτά και πάλι τον ουρανό, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία. Μαζί με την Ισπανία, η Ελλάδα ήταν αυτό το καλοκαίρι ο πλέον περιζήτητος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη”, αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι από την παράταση της τουριστικής περιόδου κερδισμένα βγαίνουν και μικρά νησιά “στα οποία τα πλακόστρωτα δρομάκια συνήθως είναι άδεια τον Οκτώβριο και σε πολλά χωριά κυκλοφορούν μόνο γάτες”, ενώ επίσης “επωφελούνται από τη μια εστιάτορες και ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και από την άλλη μεμονωμένοι τουρίστες. Οι μεν αναπληρώνουν έτσι τις οικονομικές απώλειες από την ισχνή τουριστική επανεκκίνηση, οι δε τουρίστες δεν χρειάζεται να ψάχνουν παντού για να βρουν ένα ανοιχτό εστιατόριο ή ξενοδοχείο”.

Και καταλήγει: “Μετά τη χαμένη χρονιά του 2020, ο αυξανόμενος αριθμός τουριστών ισοδυναμεί με ευλογία για τη χώρα. Μία στις πέντε θέσεις εργασίας εξαρτάται από τον τουρισμό. Με άλλα λόγια οι Έλληνες ανυπομονούν για τις επερχόμενες φθινοπωρινές διακοπές τουριστών από την βροχερή – όπως ελπίζουν – βόρεια Ευρώπη. Παρόλο που οι επισκέπτες πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, να έχουν νοσήσει ή να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, η κυβέρνηση έχει άρει πολλούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό διευκολύνοντας έτσι τις διακοπές”.

Άλλο δημοσίευμα (που αναμεταδίδει η Deutche Welle) στην εφημερίδα “Berliner Morgenpost“, με τίτλο “Η Κρήτη και τα άλλα νησιά αντιστέκονται στην πανδημία”, αναφέρει ότι “λόγω κορωνοϊού οι Έλληνες είχαν φοβηθεί τα χειρότερα για την τουριστική σεζόν. Όμως ο αριθμός των κρατήσεων έχει ξεπεράσει ακόμη και τα επίπεδα προ κρίσης. (…) Η χώρα βιώνει ένα τουριστικό θαύμα, το οποίο κανείς δεν θεωρούσε εφικτό. Ήδη για τον Σεπτέμβριο οι Έλληνες ξενοδόχοι καταγράφουν μία ικανοποιητική πληρότητα 63% κατά μέσο όρο, ενώ για τον Οκτώβριο οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Τουρ-οπερέιτορ και αεροπορικές εταιρείες επεκτείνουν τώρα και για τον Νοέμβριο τις προσφορές τους για την Ελλάδα, οι οποίες κανονικά θα ολοκληρώνονταν στα τέλη του μήνα”.

Τέλος, η εφημερίδα επισημαίνει: “Ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το ποσοστό των διασυνοριακών πτήσεων στην Ευρώπη δεν ξεπέρασε το 40% του επιπέδου του 2019, στις πτήσεις για την Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε το 86%. Τον Αύγουστο μάλιστα δημοφιλείς προορισμοί όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη κατέγραψαν περισσότερους επισκέπτες από το 2019, το οποίο μέχρι στιγμής θεωρείται έτος-ρεκόρ”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024