Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η KLM παρουσίασε τη νέα της μινιατούρα για την 102η επέτειό της: Το θέατρο Tuschinski στο Άμστερνταμ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Οκτώβριος 2021, 11:32

Από το 1994, ο αριθμός της κάθε νέας μινιατούρας ταυτίζεται με την ηλικία της KLM, η οποία προστίθεται στην συλλογή κάθε χρόνο κοντά στα γενέθλια της εταιρείας στις 7 Οκτωβρίου.


Κάθε χρόνο η KLM παρουσιάζει μια νέα Delftware μινιατούρα από κάποιο κτήριο της Ολλανδίας για να γιορτάσει τα γενέθλιά της στις 7 Οκτωβρίου. Αυτή τη χρονιά είναι το θέατρο Tuschinski στο Άμστερνταμ.

Η νέα μινιατούρα αποκαλύφθηκε μόλις τρεις εβδομάδες πριν ο κινηματογράφος Tuschinski γιορτάσει τα εκατό του χρόνια. Αυτό το εκπληκτικό θέατρο άνοιξε στις 28 Οκτωβρίου του 1921 από τον Πολωνό μετανάστη Abraham Icek Tuschinski. Μαζί με τους Hermann Ehrlich και Hermann Gerschtanowitz, ο Tuschinksi είχε δημιουργήσει μια αυτοκρατορία κινηματογραφικών αιθουσών στο Ρότερνταμ μέχρι που ένα κομμάτι γης κοντά στο Munt στο Άμστερνταμ του τράβηξε την προσοχή.

Λεπτές γραμμές και όμορφη πέτρα
Ο κινηματογράφος που δημιουργήθηκε εδώ συνδυάζει διαφορετικές καλλιτεχνικές επιρροές: Της Σχολής του Άμστερνταμ, του Jugendstil και του art deco. Όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του, η εφημερίδα Het Vaderland έγραφε: “Η μεγαλειώδης πρόσοψη του Tuschinski’s, με τις λεπτές γραμμές και την όμορφη πέτρα εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, σε σχέση με το παιχνίδισμα αυτό του φωτός που κυριαρχεί μέσα στην αίθουσα”. Ο συνδυασμός αυτός των διαφορετικών στυλ αντηχεί σε όλο το κτήριο, στις πολύχρωμες τοιχογραφίες και την λάμψη από τα διακοσμητικά φωτιστικά του.

Ο Abraham Tuschinski διοργάνωσε gala πρεμιέρες ταινιών στο Ρότερνταμ και το Άμστερνταμ, οι οποίες προσέλκυσαν μεγάλα διεθνή αστέρια της εποχής. Έφερε επίσης το κόκκινο χαλί στην Ολλανδία. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του κινηματογράφου, η εταιρεία Pathé, πραγματοποίησε εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου, διατηρώντας πάντα την μοναδική ατμόσφαιρά του. Πρόσφατα, το Tuschinski ανακηρύχθηκε ως ο ομορφότερος κινηματογράφος στον κόσμο από την βρετανική έκδοση του Time Out Magazine.

“Τώρα που ο κόσμος μπαίνει σε ρυθμό σταδιακά, ανυπομονούμε να μεταφέρουμε τους πελάτες μας σε ιδιαίτερα σημεία με πολιτιστικό ενδιαφέρον, όπως ο κινηματογράφος Tuschinski. Όπως η KLM, έτσι και το Tuschinski, έχουν μια μεγάλη ιστορία. Η φιλοσοφία του Abraham Tuschinski, να δημιουργήσει μια ζεστή αίσθηση φιλοξενίας και να προσφέρει στους πελάτες μια αξέχαστη εμπειρία, είναι αξίες που αντιπροσωπεύει και η KLM. Το θέατρο Tuschinski είναι μια πολύ όμορφη προσθήκη στην συλλογή των μινιατούρων Delftware της KLM”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KLM, Pieter Elbers.

H KLM προσφέρει τις Delftware μινιατούρες των κτιρίων που περιέχουν τζιν Bols Jenever στους επιβάτες της World Business Class στις διηπειρωτικές πτήσεις από το 1950. Οι μινιατούρες είναι αντίγραφα εμβληματικών κτηρίων στην Ολλανδία και αποτελούν περιζήτητα συλλεκτικά αντικείμενα. Από το 1994, ο αριθμός της κάθε νέας μινιατούρας ταυτίζεται με την ηλικία της KLM, η οποία προστίθεται στη συλλογή κάθε χρόνο κοντά στα γενέθλια της εταιρείας στις 7 Οκτωβρίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top