Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Ταξίδια εξοικείωσης προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε Πολωνία και Γερμανία

Τατιάνα Ρόκου - 14 Οκτώβριος 2021, 12:18

Στο ταξίδι που οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας, σε συνεργασία με την Aegean Αirlines και τον Οργανισμό Προώθησης Θεσσαλονίκης συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών τουριστικών και εξειδικευμένων οργανισμών. Στο δημοσιογραφικό ταξίδι γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που υποστήριξε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, συμμετείχε ο γνωστός Γερμανός σεφ Johann Lafer.


Πολωνοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη 9-13 Οκτωβρίου, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη για city break και συνεδριακό τουρισμό. Νωρίτερα (3-7/10/21), από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε δημοσιογραφικό ταξίδι γαστρονομικού ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή του γνωστού Γερμανού σεφ Johann Lafer, το οποίο συνεχίστηκε σε Όλυμπο, Βόλο, Αθήνα και Ερμιόνη.Πρόκειται για δύο ταξίδια εξοικείωσης που διοργάνωσαν οι Υπηρεσίες Εξωτερικού ΕΟΤ Πολωνίας και Γερμανίας με στόχο την προβολή ειδικών μορφών τουρισμού της χώρας σε δύο από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Ευρώπης.
 
Πιο συγκεκριμένα:

  • Στο ταξίδι που οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας, σε συνεργασία με την Aegean Αirlines και τον Οργανισμό Προώθησης Θεσσαλονίκης συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών τουριστικών και εξειδικευμένων οργανισμών από τις εταιρείες TUIPoland, Travelplanet, Wecotravel, Time4travel, Fly.pl, Esky.pl, Boomerang/Veniti και NEKERA. Επίσης, μετείχαν δημοσιογράφοι από τους ομίλους των εφημερίδων Rzeczpospolita και Gazeta, καθώς και από την ιστοσελίδα ειδήσεων της τουριστικής βιομηχανίας, waszaturystyka.pl. Σημειώνεται ότι, στην πλειοψηφία των πολωνικών τουριστικών πακέτων, η πόλη αποτελεί τον κύριο σταθμό πρόσβασης προς τη Χαλκιδική και τις γύρω περιοχές.

Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στα μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής, ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ξενοδοχεία με υποδομές MICE απαιτήσεων. Επισκέφθηκαν, επίσης, τις εγκαταστάσεις γνωστού οινοποιείου, όπου συμμετείχαν σε γευσιγνωσία κρασιών. Συναντήθηκαν, τέλος, με τον πρόεδρο του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου με έδρα την Θεσσαλονίκη, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας.

Οι Πολωνοί συμμετέχοντες ενθουσιάσθηκαν με την ιστορία, τα αξιοθέατα και τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης και προτίθενται, όπως δήλωσαν, να συμπεριλάβουν την πόλη ως προορισμό MICE και City Break στα προγράμματά τους.

  • Στο δημοσιογραφικό ταξίδι γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που υποστήριξε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, συμμετείχε και η συντάκτρια του γαστρονομικού περιοδικού “Lafer Magazin”, που εκδίδεται 4 φορές ετησίως σε 120.000 αντίτυπα (και online με συνδρομή), με γαστρονομικά ταξιδιωτικά θέματα συναρπαστικό φωτογραφικό υλικό και εξαιρετικές εποχιακές συνταγές, τις οποίες σχολιάζει ο ίδιος ο σεφ.

Ο Γερμανός σεφ Johann Lafer και η ομάδα επισκέφθηκε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Όλυμπο, Βόλο, Αθήνα και Ερμιόνη. Με επιλεγμένα από τον ίδιο τον σεφ ποιοτικά, ελληνικά προϊόντα μαγείρεψαν ιδιαίτερες τοπικές συνταγές. Σκοπός του ταξιδιού είναι η δημοσίευση  πολυσέλιδου αφιερώματος στο “Lafer Magazin”, με στόχο την προβολή ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και συνταγών αλλά και με αναφορές στους επιλεγμένους επισκεπτόμενους προορισμούς.

Ο Γερμανός σεφ με την ομάδα του αναχώρησαν με ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις και υποσχέθηκαν να επανέλθουν στην χώρα μας, ακολουθώντας νέα γαστρονομικά μονοπάτια.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top