Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Aegean αυξάνει τη συμμετοχή της στην Animawings και ενισχύει την παρουσία της στη Ρουμανία
Αεροπορικές εταιρείες

Η Aegean αυξάνει τη συμμετοχή της στην Animawings και ενισχύει την παρουσία της στη Ρουμανία

Από τη νέα τουριστική περίοδο, η Animawings θα επιχειρεί αρχικά με 3 αεροσκάφη από τον στόλο της Aegean. Το πρόγραμμα της εταιρείας, που θα εξυπηρετεί κυρίως εξερχόμενο τουρισμό από την αγορά της Ρουμανίας με ναυλωμένες, αλλά και τακτικές πτήσεις, θα ανακοινωθεί έως τα μέσα Νοέμβριου.

Η Aegean ανακοινώνει την αύξηση της συμμετοχής της στην αεροπορική εταιρεία, Animawings, μέλος του Ταξιδιωτικού Ομίλου Memento (Cristian Tour) στην Ρουμανία, από 25% σε 51% και αναλαμβάνει σταδιακά την υποστήριξη και συν‑διοίκηση της εταιρείας, συμβάλλοντας με την τεχνογνωσία που διαθέτει στην ενίσχυση της επιχειρησιακής της λειτουργίας. Πρόκειται για το δεύτερο βήμα της συμμέτοχης της Aegean στην Animawings, που ξεκίνησε στις αρχές του 2020, όταν απέκτησε αρχικά μειοψηφική συμμετοχή 25% στην αεροπορική εταιρεία που ίδρυσε ο Όμιλος Memento (Christian Tour).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για περισσότερα από 12 χρονιά, η Christian Tour, ως ένας από τους μεγαλύτερους Tour Operators της Ρουμανίας, αποτέλεσε έναν σημαντικό και σταθερό πελάτη της Aegean, πραγματοποιώντας ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρουμάνια προς την Ελλάδα, γεγονός που καθιστά αυτό το επόμενο βήμα, τη μετεξέλιξη και ωρίμανση μιας ήδη επιτυχημένης και πολυετούς συνεργασίας. Η συνολική επένδυση της Aegean για την απόκτηση του 51% της Animawings ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ σε καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο.

Από τη νέα τουριστική περίοδο, η Animawings θα επιχειρεί αρχικά με 3 αεροσκάφη, που θα προέρχονται από τον στόλο της Aegean. Το πρόγραμμα της εταιρείας, που θα εξυπηρετεί κυρίως εξερχόμενο τουρισμό από την αγορά της Ρουμανίας με ναυλωμένες, αλλά και τακτικές πτήσεις, θα ανακοινωθεί έως τα μέσα Νοέμβριου και αναμένεται μεταξύ άλλων να στηρίξει περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα. Η Aegean θα αναλάβει την επιχειρησιακή διαχείριση, ενώ η εμπορική διαχείριση και υποστήριξη της Animawings θα πραγματοποιείται κυρίως από τον Όμιλο Memento.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης δήλωσε: “H μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία μας με τον tour operator, Christian Tour, ωριμάζει και εξελίσσεται σε μια κοινή εταιρεία στην αγορά της Ρουμανίας. Πιστεύουμε στις προοπτικές  της ρουμάνικης αγοράς αλλά και στις δυνατότητες του εταίρου μας, του Ομίλου Memento. Θα προχωρήσουμε με προσεκτικά, σταδιακά βήματα με έμφαση όπως πάντα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επιβάτες μας και το βλέμμα μας πάντα στραμμένο στη στήριξη του τουρισμού της χώρας μας. Για εμάς, οι στρατηγικές συνεργασίες, μέσα από εδραιωμένες σχέσεις, αποτελούν κομμάτι του DNA μας και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες στη νέα εποχή”.

Από την πλευρά του ο ιδρυτής της Animawings και πρόεδρος του Memento Group Cristian Pandel δήλωσε σχετικά: “Η Animawings είναι έτοιμη να περάσει στη δεύτερη φάση ανάπτυξης και είμαι εξαιρετικά βέβαιος ότι η επέκταση της συνεργασίας μας με την Aegean θα φέρει πολλαπλά οφέλη, στην ανάδειξη της εταιρείας μας σε κορυφαίο παίκτη στην τοπική και περιφερειακή αεροπορική αγορά. Η συμμετοχή της Aegean θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα, προσφέροντας υποστήριξη και τεχνογνωσία σε όλες τις ομάδες και τα τμήματα της Animawings μέσα από τη μεγάλη εμπειρία των στελεχών και ειδικών της, στις διαδικασίες και τα συστήματα λειτουργίας μιας αεροπορικής εταιρείας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024