Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Γαστρονομία & Οίνου στη Σαλαμίνα
Φεστιβάλ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Γαστρονομία & Οίνου στη Σαλαμίνα

Το φεστιβάλ έγινε σε συνεργασία με το Acropolis Chef’s Club of Attica υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της ΠΟΕΣΕ και του CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ευρώπης).

Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά το φεστιβάλ του Ιστορικού Δήμου Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Acropolis Chef’s Club of Attica υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της ΠΟΕΣΕ και της CEUCO (Ευρωπαϊκό συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ευρώπης) παρουσία του δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γιώργου Θ. Παναγόπουλου, του αντιδημάρχου Ζακύνθου κ. Μαρίνου Αναστάσιου, τοπικών αρχών, της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου του νησιού, εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, όπως τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Διεθνούς Ιδρύματος “Σαλαμίς”, του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ – ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργου Καββαθά, ο κ. Γιάννης Μακρής (Δ.Σ των “Νότια Νέα”), εκπροσώπων εμπορικών επιμελητηρίων και επιχειρηματιών, ενώ πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τα περίπτερα με τα παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα όπου είχαν επιμεληθεί σύλλογοι του νησιού, με την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου με επιστολή της να “εγκαινιάζει” την έναρξη του φεστιβάλ.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο πρόεδρος των Αρχιμαγείρων Αττικής – “Ακρόπολις”- αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας Ευρώπης και συν διοργανωτής κ. Κωνσταντίνος Μουζακης βράβευσε με την “Τιμή της Ακρόπολις”, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, τον αντιπρόεδρο Διεθνούς Ιδρύματος “Σαλαμίς” – μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες Σαλαμίνα 2020 κ. Κυριάκο Μαριδάκη, τον κ. Μαρίνο Αναστάσιο, αντιδήμαρχο Τουρισμού Ζακύνθου, τον παλαίμαχο κ. Λευτέρη Καραντάνη για την προσφορά του στην ελληνική γαστρονομία, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) κ. Γιώργο Καββαθά, τον Μέγα Χορηγό του Φεστιβάλ Μεταλίκης Catering τον κ. Παναγιώτη Α. Βαραγιάννη M.MED.SC.PHD, κλινικό διαιτολόγο διατροφολόγο, υπ. διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικό γραμματέα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα “Η Σαλαμίνα ως Γαστρονομικός Προορισμός” από τον κ. Παναγιώτη Α. Βαραγιάννη και παρουσίαση (“Οίνος της Αττικής”) από τον Sommelier της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και επίτιμο μέλος κ. Νικόλαο Πολίτη και το οινοποιείο Νικολού, με θέμα τη Ρετσίνα και το Σαββατιανό της Αττικής. Έγινε επίσης μαγειρική επίδειξη από τον Αρχιμάγειρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κ. Βασίλη Μπέκα με θέμα το χταπόδι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024