Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Φεστιβάλ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Γαστρονομία & Οίνου στη Σαλαμίνα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Οκτώβριος 2021, 10:06

Το φεστιβάλ έγινε σε συνεργασία με το Acropolis Chef’s Club of Attica υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της ΠΟΕΣΕ και του CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ευρώπης).


Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά το φεστιβάλ του Ιστορικού Δήμου Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Acropolis Chef’s Club of Attica υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της ΠΟΕΣΕ και της CEUCO (Ευρωπαϊκό συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ευρώπης) παρουσία του δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γιώργου Θ. Παναγόπουλου, του αντιδημάρχου Ζακύνθου κ. Μαρίνου Αναστάσιου, τοπικών αρχών, της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου του νησιού, εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, όπως τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Διεθνούς Ιδρύματος “Σαλαμίς”, του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ – ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργου Καββαθά, ο κ. Γιάννης Μακρής (Δ.Σ των “Νότια Νέα”), εκπροσώπων εμπορικών επιμελητηρίων και επιχειρηματιών, ενώ πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τα περίπτερα με τα παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα όπου είχαν επιμεληθεί σύλλογοι του νησιού, με την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου με επιστολή της να “εγκαινιάζει” την έναρξη του φεστιβάλ.Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο πρόεδρος των Αρχιμαγείρων Αττικής – “Ακρόπολις”- αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας Ευρώπης και συν διοργανωτής κ. Κωνσταντίνος Μουζακης βράβευσε με την “Τιμή της Ακρόπολις”, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, τον αντιπρόεδρο Διεθνούς Ιδρύματος “Σαλαμίς” – μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες Σαλαμίνα 2020 κ. Κυριάκο Μαριδάκη, τον κ. Μαρίνο Αναστάσιο, αντιδήμαρχο Τουρισμού Ζακύνθου, τον παλαίμαχο κ. Λευτέρη Καραντάνη για την προσφορά του στην ελληνική γαστρονομία, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) κ. Γιώργο Καββαθά, τον Μέγα Χορηγό του Φεστιβάλ Μεταλίκης Catering τον κ. Παναγιώτη Α. Βαραγιάννη M.MED.SC.PHD, κλινικό διαιτολόγο διατροφολόγο, υπ. διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικό γραμματέα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα “Η Σαλαμίνα ως Γαστρονομικός Προορισμός” από τον κ. Παναγιώτη Α. Βαραγιάννη και παρουσίαση (“Οίνος της Αττικής”) από τον Sommelier της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και επίτιμο μέλος κ. Νικόλαο Πολίτη και το οινοποιείο Νικολού, με θέμα τη Ρετσίνα και το Σαββατιανό της Αττικής. Έγινε επίσης μαγειρική επίδειξη από τον Αρχιμάγειρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κ. Βασίλη Μπέκα με θέμα το χταπόδι.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top