Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚλειστά σήμερα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αθήνα, διαμαρτύρονται οι ξεναγοί
Πολιτισμός

Κλειστά σήμερα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αθήνα, διαμαρτύρονται οι ξεναγοί

Έντονη η διαμαρτυρία των ξεναγών για το κλείσιμο των δημόσιων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σήμερα (λόγω των έντοων καιρικών φαινομένων), σε αντίθεση με τα ιδιωτικά.

“Τα χάλια μας, και πως γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι. Κινηματογραφικό συνεργείο από Αμερική είναι εδώ να κινηματογραφησει την Ακρόπολη και άλλους χώρους, με άδεια κινηματογράφησης, αλλά βέβαια όλοι οι χώροι σήμερα είναι κλειστοί. Σαν πρώτο βήμα αποφάσισα να τους πάω στο λόφο του Φιλοπάππου, όμως με σταμάτησαν στην είσοδο επειδή είναι αρχαιολογικός χώρος! Ζήτησαν την άδεια κινηματογράφησης, επειδή όμως δεν ανέφερε τον λόφο Φιλοπάππου, αλλά τον χώρο Ακρόπολης, Αρχαίας Αγοράς κ.λπ., δεν μας επέτρεψαν! Καταλήξαμε πάνω απο τις τουαλέτες του πάρκινγκ του Διόνυσου! Ντροπή κύριοι! Το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού ακούνε;”, αναφέρει αγανακτισμένος ο κ. Κρίτων Πιπέρας, πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών.

Η κα Έφη Καλαμπουκίδου, διπλωματούχος ξεναγός, πρόεδρος Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών (FEG), Ευρωπαϊκή Εκπαιδεύτρια Ξεναγών της FEG και Εθνική Εκπαιδεύτρια Ξεναγών της WFTGA”, σημειώνει: “Σήμερα βρήκαν ευκαιρία κι έκλεισαν ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Όχι τα ιδιωτικά π.χ. Μπενάκη, Ακρόπολης, μόνο τα δημόσια. Απαράδεκτοι! Με τόσο τουρισμό, last minute”. Ύστερα από λίγη ώρα, αναφέρει: “Τώρα έκλεισε και το Μουσείο Ακρόπολης γιατί οι ουρές έφταναν, λέει, έως την Αεροπαγίτου απ’όσους δεν μπορούσαν να πάνε Ακροπολη!”

Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει, έως αυτήν τη στιγμή, εκδόσει πάντως ανακοίνωση για το κλείσιμο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024