Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Κλειστά σήμερα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Αθήνα, διαμαρτύρονται οι ξεναγοί

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Οκτώβριος 2021, 13:10

Έντονη η διαμαρτυρία των ξεναγών για το κλείσιμο των δημόσιων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σήμερα (λόγω των έντοων καιρικών φαινομένων), σε αντίθεση με τα ιδιωτικά.


“Τα χάλια μας, και πως γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι. Κινηματογραφικό συνεργείο από Αμερική είναι εδώ να κινηματογραφησει την Ακρόπολη και άλλους χώρους, με άδεια κινηματογράφησης, αλλά βέβαια όλοι οι χώροι σήμερα είναι κλειστοί. Σαν πρώτο βήμα αποφάσισα να τους πάω στο λόφο του Φιλοπάππου, όμως με σταμάτησαν στην είσοδο επειδή είναι αρχαιολογικός χώρος! Ζήτησαν την άδεια κινηματογράφησης, επειδή όμως δεν ανέφερε τον λόφο Φιλοπάππου, αλλά τον χώρο Ακρόπολης, Αρχαίας Αγοράς κ.λπ., δεν μας επέτρεψαν! Καταλήξαμε πάνω απο τις τουαλέτες του πάρκινγκ του Διόνυσου! Ντροπή κύριοι! Το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού ακούνε;”, αναφέρει αγανακτισμένος ο κ. Κρίτων Πιπέρας, πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών.

Η κα Έφη Καλαμπουκίδου, διπλωματούχος ξεναγός, πρόεδρος Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών (FEG), Ευρωπαϊκή Εκπαιδεύτρια Ξεναγών της FEG και Εθνική Εκπαιδεύτρια Ξεναγών της WFTGA”, σημειώνει: “Σήμερα βρήκαν ευκαιρία κι έκλεισαν ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Όχι τα ιδιωτικά π.χ. Μπενάκη, Ακρόπολης, μόνο τα δημόσια. Απαράδεκτοι! Με τόσο τουρισμό, last minute”. Ύστερα από λίγη ώρα, αναφέρει: “Τώρα έκλεισε και το Μουσείο Ακρόπολης γιατί οι ουρές έφταναν, λέει, έως την Αεροπαγίτου απ‘όσους δεν μπορούσαν να πάνε Ακροπολη!”

Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει, έως αυτήν τη στιγμή, εκδόσει πάντως ανακοίνωση για το κλείσιμο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top