Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Το ΙΕΚ Κέρκυρας θα λειτουργήσει άμεσα, λέει το Υπουργείο Τουρισμού

Τατιάνα Ρόκου - 15 Οκτώβριος 2021, 16:02

Σύσκεψη του κ. Βασίλη Κικίλια με τους προέδρους των τουριστικών και επαγγελματικών φορέων της Κέρκυρας.


Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο τη λειτουργία του ΙΕΚ Κέρκυρας του Υπουργείου Τουρισμού, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τους προέδρους των τουριστικών και επαγγελματικών φορέων της Κέρκυρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, κ. Χαράλαμπος Βούλγαρης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, κ. Περικλής Κατσαρός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, κ. Σπύρος Χαλικιόπουλος και ο πρόεδρος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, κ. Κωνσταντίνος Μουζακίτης.

Ο υπουργός Τουρισμού ξεκαθάρισε ότι το ΙΕΚ θα λειτουργήσει άμεσα στην Κέρκυρα και μεσοπρόθεσμα θα ενισχυθεί, επισημαίνοντας ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται ήδη και παραλαμβάνονται από υπάλληλο της ΠΥΤ Ιονίων Νήσων και από τη Δευτέρα θα μετακινηθεί μία εκπαιδευτικός από το ΙΕΚ Αναβύσσου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων.

“Ο τουρισμός είναι εθνικό προϊόν, η λειτουργία του ΙΕΚ είναι σημαντική για την Κέρκυρα και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικών συμφερόντων. Θα εργαστούμε συλλογικά για το καλό του νησιού και την αναβάθμιση του τουριστικού του προϊόντος”, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Οι πρόεδροι των φορέων της Κέρκυρας ευχαρίστησαν τον κ. Κικίλια για την άμεση ανταπόκρισή του και δήλωσαν την ικανοποίησή τους για το σχέδιο που τους παρουσιάστηκε, τονίζοντας ότι το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας είναι πρωτεύουσας σημασίας, όχι μόνο για τον τουριστικό κόσμο αλλά και για το σύνολο της κερκυραϊκής κοινωνίας. “Κοινός μας στόχος με τον υπουργό Τουρισμού είναι η ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών συνολικά”, επισήμαναν μετά το τέλος της σύσκεψης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top