Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

Ελεύθερα τα ταξίδια στις ΗΠΑ για πλήρως εμβολιασμένους ξένους ταξιδιώτες, από 8 Νοεμβρίου

Τατιάνα Ρόκου - 18 Οκτώβριος 2021, 10:23

Από την 8η Νοεμβρίου, οι ΗΠΑ θα επιτρέπουν την είσοδο στους πλήρως εμβολιασμένους ξένους αεροπορικούς ταξιδιώτες από τις 26 χώρες της ζώνης Schengen στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα, όπως επίσης από Βρετανία, Ιρλανδία, Κίνα, Ινδία, Νότια Αφρική, Ιράν και Βραζιλία.


Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ότι θα άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους υπηκόους, αρχής γενομένης από την 8η Νοεμβρίου, στα χερσαία σύνορα και τα αεροπορικά ταξίδια.

“Η νέα πολιτική των ΗΠΑ στα ταξίδια, που απαιτεί τον εμβολιασμό για τους ξένους ταξιδιώτες, οι οποίοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ, θα τεθεί σε ισχύ την 8η Νοεμβρίου”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι περιορισμοί στους επιβάτες μη αναγκαίων ταξιδιών στα χερσαία σύνορα επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του COVID-19. Οι περιορισμοί σε βάρος πολιτών που δεν είχαν την αμερικανική υπηκοότητα εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στους αεροπορικούς ταξιδιώτες από την Κίνα τον Ιανουάριο του 2020, από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και κατόπιν επεκτάθηκαν σε δεκάδες άλλες χώρες. Οι αμερικανικοί περιορισμοί είχαν αποκλείσει την είσοδο στη χώρα στους ταξιδιώτες από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, μεταξύ αυτών δεκάδες χιλιάδες ξένους με συγγενείς ή επιχειρηματικές διασυνδέσεις στις ΗΠΑ.

Από την 8η Νοεμβρίου, οι ΗΠΑ θα επιτρέπουν την είσοδο στους πλήρως εμβολιασμένους ξένους αεροπορικούς ταξιδιώτες από τις 26 χώρες της ζώνης Schengebn στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ελλάδα, όπως επίσης από τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία.

Για τους αεροπορικούς ταξιδιώτες, οι ΗΠΑ θα ζητούν, επιπλέον του πιστοποιητικού εμβολιασμού κι ενός τεστ τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους, τη θέσπιση από τις αεροπορικές εταιρείες ενός συστήματος ιχνηλάτησης των επαφών.

Για τους χερσαίους ταξιδιώτες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η άρση των περιορισμών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Από την 8η Νοεμβρίου, θα μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα του Καναδά ή του Μεξικού οι επιβάτες που θα έρχονται για λόγους που κρίνονται μη αναγκαίοι (οικογενειακοί ή τουριστικοί), υπό την προϋπόθεση να είναι εμβολιασμένοι. Τα άτομα που θα ταξιδεύουν για επιτακτικούς λόγους, όπως οι οδηγοί φορτηγών, θα εξαιρούνται.

Σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο του 2022, η υποχρέωση εμβολιασμού θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που διέρχονται από τα χερσαία σύνορα, όποιο κι αν είναι το κίνητρο εισόδου τους στις ΗΠΑ.

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC δήλωσε: “Είναι υπέροχο νέο ότι οι ΗΠΑ θα ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ από τις 8 Νοεμβρίου. Οι επιχειρήσεις στον τουριστικό και ταξιδιωτικό κλάδο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα ‘αναπνεύσουν’. Οι επισκέπτες από την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο συνεισέφεραν περισσότερα από 46 δισ. δολ. στην αμερικανική οικονομία το 2019, δείχνοντας πόσο κρίσιμη θα είναι αυτή η κίνηση για την ανάκαμψη των ΗΠΑ. Το WTTC πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να καταργήσουν εντελώς τις κόκκινες λίστες και, αντ‘αυτού, να βασίσουν τον κίνδυνο από COVID-19 σε άτομα και όχι σε ολόκληρες χώρες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top