Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Παρελθόν πλέον η Alitalia, η ITA παίρνει τα 'ηνία'

Κωνσταντίνα Τζιούπη - 18 Οκτώβριος 2021, 12:10

Η ITA ανήκει 100% στο ιταλικό κράτος και ξεκινά με στόλο 52 αεροσκαφών,τα οποία θα αυξηθούν σε 105 έως τα τέλη του 2025.

Η Αlitalia, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας, πραγματοποίησε την τελευταία πτήση της (από Ρώμη προς Κάλιαρι) την περασμένη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ύστερα από μια πορεία 74 ετών, που ξεκίνησε το 1947

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τον 20ό αίωνα, η Alitalia ήταν η δωδέκατη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Από το τέλος των χρόνων του 1990 όμως άρχισαν τα προβλήματα, με τεράστια λάθη στις στρατηγικές επιλογές, όπως και την όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη των εταιριών χαμηλού κόστους. Την τελευταία μάλιστα 20ετία, η εταιρεία “έβαλε μέσα” το ιταλικό κράτος 13 δισ. ευρώ.

Η ITA (Italia Trasporto Aereo) δεν είναι η φυσική συνέχεια της Alitalia, καθώς πρόκειται για εντελώς αυτόνομη εταιρεία, με όχι πάνω από 2.800 εργαζόμενους. Η ITA ανήκει 100% στο ιταλικό κράτος και ξεκινά με στόλο 52 αεροσκαφών,τα οποία θα αυξηθούν σε 105 έως τα τέλη του 2025.

Tα συνδικάτα των εργαζομένων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στους ξένους ανταποκριτές στην Ιταλία, εξέφρασαν την έντονη αντίθεση και απογοήτευσή τους. Διαμαρτύρονται για το ότι στο εξής δε θα εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και για την απόφαση να μην επαναπροσληφθούν και να μπουν σε ταμεία ανεργίας 6.800 εργαζόμενοι.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top