Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ στη Booking.com από τη Γαλλία
Online Booking

Πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ στη Booking.com από τη Γαλλία

Το δικαστήριο του Παρισιού έκρινε ότι η Booking δεν τήρησε ορισμένες διατάξεις του γαλλικού τουριστικού κώδικα, αφού δεν παρείχαν κάποιες πληροφορίες από τον δήμο του Παρισιού και συγκεκριμένα τον αριθμό ημερών ενοικίασης των επιπλωμένων τουριστικών καταλυμάτων.

Η εταιρεία Booking.com καταδικάστηκε από τη γαλλική δικαιοσύνη με πρόστιμο 1.234.000 ευρώ για μη τήρηση του τουριστικού κώδικα με το ποσό να καταβάλλεται εξ ολοκλήρου στον δήμο του Παρισιού, ο οποίος απαιτούσε αρχικά ποσό άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ

Η απόφαση του δικαστηρίου διευκρίνισε: “Η Booking.com αποδεικνύει ότι, σε μια διαδικασία συμμόρφωσης, διαβίβασε τις απαιτούμενες πληροφορίες”. “Έτσι, σε αντίθεση με το αίτημα του δήμου του Παρισιού, που ζητούσε αποτρεπτική κύρωση, το πρόστιμο που επιβάλλεται πρέπει να καθοριστεί σε μειωμένο ποσό”, πρόσθεσε.

Η Booking.com σχολίασε: “Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση (…) σχετικά με την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ της Booking.com και του δήμου του Παρισιού» Η ίδια υποστήριξε ότι συνεργάστηκε «στενά με τον δήμο του Παρισιού από τότε για να διασφαλίσει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των δεδομένων που μοιραζόμαστε και να διασφαλίσει ότι θα τηρήσουμε πλήρως όλες τις νομικές μας υποχρεώσεις στη Γαλλία».

Ο Ιan Brochard, αντιδήμαρχος Παρισιού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο “Αυτή η καταδίκη είναι ένα σημάδι ότι η ατιμωρησία από την οποία επωφελούνταν για πολύ καιρό αυτές οι πλατφόρμες (κρατήσεων) αρχίζει να φτάνει στο τέλος της”.

Παράλληλα, πρίν λίγους μήνες ο δήμος του Παρισιού κέρδισε την επιβολή προστίμου εις βάρος της εταιρείας Airbnb, η οποία καταδικάστηκε με πρόστιμο άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ για τη διατήρηση διαφημίσεων από το 2017 χωρίς τον υποχρεωτικό αριθμό εγγραφών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024