Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤα Radisson τα πρώτα ξενοδοχεία με αρνητικό περιβαλλοντικό 'αποτύπωμα' στην αγορά MICE
Ξενοδοχία

Τα Radisson τα πρώτα ξενοδοχεία με αρνητικό περιβαλλοντικό 'αποτύπωμα' στην αγορά MICE

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος 'Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα', το οποίο στοχεύει στη μείωση του 'αποτυπώματος' άνθρακα κατά 30% και στον καθορισμό στόχων βάσει επιστημονικών δεδομένων.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Radisson ανακοίνωσε πως τα ξενοδοχεία του είναι τα πρώτα στον κόσμο, που έχουν αρνητικό περιβαλλοντικό “αποτύπωμα” σε όλες τις επιχειρηματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες διεξήχθησαν στα άνω των 400 ξενοδοχείων του σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική.

Για κάθε εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στα ξενοδοχεία του, ο όμιλος αντισταθμίζει στο διπλάσιο το “αποτύπωμα” άνθρακα.

Για τις συναντήσεις, που “κλείνονται” μεταξύ 18 Οκτωβρίου 2021 και 31 Ιανουαρίου 2022 και πραγματοποιούνται πριν από τις 31 Μαρτίου 2022, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα είναι αρνητικό.

Το σχετικό πρόγραμμα του ομίλου επιτρέπει την αντιστάθμιση εις διπλούν των εκπομπών CO2 από τις επιχειρηματικές συναντήσεις και τις εκδηλώσεις δωρεάν για τον πελάτη, καθιστώντας τις αρνητικές στο να παράγουν άνθρακα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος “Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα”, το οποίο στοχεύει στη μείωση του “αποτυπώματος” άνθρακα κατά 30% και στον καθορισμό στόχων βάσει επιστημονικών δεδομένων.

Από την έναρξη του προγράμματος “100% Neutral Meetings Carbon”, ο όμιλος αντιστάθμισε πάνω από 30.300 τόνους CO2 χωρίς κόστος για τους πελάτες του.

Οι εκδηλώσεις “Carbon Negative, Planet Positive” συμπληρώνουν τις λύσεις υβριδικών εκδηλώσεων της Radisson, που ξεκίνησαν το 2020.

“Το επερχόμενο συνέδριο COP26 θα φέρει κοντά τους παγκόσμιους ηγέτες που θα συζητήσουν για την κλιματική αλλαγή, η οποία χρειάζεται όλη μας την προσοχή. Στον ξενοδοχειακό όμιλο Radisson αναθεωρούμε συνεχώς το πως εμείς, ως μια παγκόσμια επιχείρηση, μπορούμε να επηρεάσουμε τη θετική δράση για το κλίμα”, δήλωσε ο Eric de Neef, Executive Vice President, Global Chief Branding & Commercial Officer του ομίλου.

Για κάθε συνάντηση, το αποτύπωμα άνθρακα υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία HCMI και στη συνέχεια αντισταθμίζεται μέσω project που αναγνωρίζονται ως Gold Standard ή Verified Carbon Standard (VCS). Αυτά τα project συμβαδίζουν με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και περιλαμβάνουν: πρόγραμμα καθαρού μαγειρέματος και υγιούς/ασφαλούς νερού στην Κένυα, project αιολικών πάρκων στην Τουρκία, την Ινδία και τις ΗΠΑ για την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, πρόγραμμα προστασίας δασών στο Περού για μείωση της μη βιώσιμης αποψίλωσης και ένα project βιοαερίου στην Κίνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024