Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Περαιτέρω αξιοποίηση και αναβάθμιση του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης 'Δημόκριτος'

Τατιάνα Ρόκου - 20 Οκτώβριος 2021, 13:33

Συμμετοχή του διοικητή της ΥΠΑ στο Συνέδριο Συνδυασμένων Μεταφορών της Αλεξανδρούπολης, με αντικείμενο την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, αναφορικά με το σχεδιασμό και τη διαχείριση συνδυασμένων πολυμεσικών λύσεων, στις μεταφορές με στόχο την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη, αλλά κα την εθνική ασφάλεια.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοινώνει ότι ο διοικητής, κ. Γεώργιος Δριτσάκος συμμετείχε ως κύριος ομιλητής στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τις Συνδυασμένες Μεταφορές, που διοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ), Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου 2021.

Ο διοικητής της ΥΠΑ στην ομιλία του τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην τουριστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας μέσω της διαχείρισης των 24 κρατικών αερολιμένων, αλλά και την αποκλειστική διαχείριση και λειτουργία των υπηρεσιών αεροναυτιλίας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Επίσης αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο της ΥΠΑ τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στη Θράκη μέσω του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης ‘Δημόκριτος’, που αποτελεί βασικό πυλώνα των συνδυασμένων μεταφορών στην ακριτική πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί η περαιτέρω αξιοποίηση και αναβάθμιση του αερολιμένα και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων, όπως η ίδρυση πάρκου καυσίμων, ο νέος πύργος ελέγχου και η μόνωση του κτιρίου του αεροσταθμού.

Το συνέδριο είχε ως αντικείμενο την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, αναφορικά με το σχεδιασμό και τη διαχείριση συνδυασμένων πολυμεσικών λύσεων, στις μεταφορές με στόχο την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη, αλλά κα την εθνική ασφάλεια. Επιστημονικός και οργανωτικός υπεύθυνος του συνεδρίου ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος οικονομικών επιστημών του Δ.Π.Θ. κ. Δημήτριος Δημητρίου, ενώ στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου συμμετείχε και ο αναπληρωματικός Αερολιμενάρχης του κρατικού αερολιμένα Αλεξανδρούπολης κ. Στυλιανός Ζαντανίδης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ κ. Αθανάσιος Τσώνης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης καθώς και πλήθος εκπροσώπων οργανισμών της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου της Θράκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top