Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Ην. Βασίλειο: Τα τεστ κορονοιού που απαιτούνται για ταξίδια θα συνεχιστούν έως και το 2022

Κωνσταντίνα Τζιούπη - 20 Οκτώβριος 2021, 14:10

Οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς και οι επιχειρηματικοί όμιλοι του τουριστικού κλάδου έχουν ασκήσει έντονη πίεση για τον τερματισμό των υποχρεωτικών τέστ, παρ'όλο που η βρετανική κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τα πρωτόκολλα.


Το καθεστώς τεστ του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πλήρεις εμβολιασμένους ταξιδιώτες, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το νέο έτος, δήλωσε η βρετανική κυβέρνηση. Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps απέκλεισε τυχόν αλλαγές πριν από το 2022, καθώς τα τεστ αποτελούν ζωτικό “στρώμα” ασφάλειας για τη “διατήρηση της επιτήρησης των συνόρων”.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Airport Operators Association, ο Shapps ανέφερε πως αυτό το μέτρο θα επανεξεταστεί το επόμενο έτος. “Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διατηρεί την επιτήρηση των συνόρων και θα εξετάσουμε την πολιτική αυτήν ξανά αργότερα”.

Και συνέχισε: “Ήταν μια απίστευτα σκληρή και απογοητευτική χρονιά για τα αεροδρόμια, αλλά στην πραγματικότητα, το 2021 σημειώθηκε σημαντική πρόοδος. Οι πρόσφατες χαλαρώσεις των ταξιδιωτικών περιορισμών είναι ένα σαφές σημάδι ότι είμαστε σε καλό δρόμο για ανάκαμψη. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των διεθνών ταξιδιών και για την εμπιστοσύνη των ανθρώπων ώστε να μπορέσουν και πάλι να οργανώσουν ταξίδια”.

Οι αεροπορικές επιχειρήσεις, καθώς και οι επιχειρηματικοί όμιλοι του τουριστικού κλάδου έχουν ασκήσει έντονη πίεση για τον τερματισμό των υποχρεωτικών τέστ, παρ‘όλο που η βρετανική κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τα πρωτόκολλα, με το να επιτρέψει σύντομα και φθηνότερα τεστ για τους αεροπορικούς επιβάτες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top