Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΜ. Κόνσολας: ‘Νομοθετική ρύθμιση για να μην ισχύσει το όριο των 400 ημερών για το επίδομα ανεργίας σε τουρισμό/εστίαση’
Τουρισμός και απασχόληση

Μ. Κόνσολας: ‘Νομοθετική ρύθμιση για να μην ισχύσει το όριο των 400 ημερών για το επίδομα ανεργίας σε τουρισμό/εστίαση’

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά ακόμη να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση που ήταν σε αναστολή εργασίας για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, αλλά μετά δεν εργάστηκαν, είτε γιατί δεν άνοιξαν οι επιχειρήσεις που τους απασχολούσαν, είτε δεν επαναπροσλήφθηκαν γιατί οι επιχειρήσεις αυτές λειτούργησαν με μειωμένο προσωπικό.

Πρωτοβουλία του κ. Μάνου Κόνσολα για να υπάρξει εισοδηματική κάλυψη δύο κατηγοριών εργαζομένων στον τουρισμό και στην εστίαση, που με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αποκλείονται από τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. Πρόκειται για τους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στις διαδοχικές παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας, με αποτέλεσμα να έχουν συμπληρώσει το όριο των 400 ημερών επιδότησης την τελευταία τετραετία και να μην δικαιούνται να λάβουν επίδομα ανεργίας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, στην πρότασή του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με δεδομένες τις έκτακτες συνθήκες που υπήρχαν, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, δεν μπορεί να υπάρχει οριζόντια εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Από τη στιγμή, μάλιστα, που οι διαδοχικές παρατάσεις που δόθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στα επιδόματα ανεργίας, επιβλήθηκαν λόγω του γεγονότος ότι πολλά ξενοδοχεία είτε δεν άνοιξαν είτε καθυστέρησαν να ανοίξουν ή άνοιξαν με μειωμένο προσωπικό.

Ο κ. Κόνσολας ζητά την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, που θα προβλέπει ότι δε θα ισχύει για τη φετινή χρονιά το όριο των 400 ημερών επιδότησης την τελευταία τετραετία για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Παράλληλα, ζητά να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση που ήταν σε αναστολή εργασίας για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, αλλά μετά δεν εργάστηκαν, είτε γιατί δεν άνοιξαν οι επιχειρήσεις που τους απασχολούσαν, είτε δεν επαναπροσλήφθηκαν γιατί οι επιχειρήσεις αυτές λειτούργησαν με μειωμένο προσωπικό.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια στοιχειώδης εισοδηματική κάλυψη για αυτούς τους ανθρώπους προκειμένου, είτε να καταστούν δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας, είτε να ενταχθούν σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024