Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤαξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων από την Αυστρία σε Ρόδο – Σύμη
Προώθηση προορισμού

Ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων από την Αυστρία σε Ρόδο – Σύμη

H Αυστρία τοποθετείται στην 6η θέση και αναλογικά του πληθυσμού της στην πρώτη θέση ως χώρα προέλευσης τουριστών στη Ρόδο. Οι Αυστριακές Αερογραμμές συνδέουν τα νησιά με τη Βιέννη και κύριες αυστριακές πόλεις έως τέλος Οκτωβρίου 2021. Και μάλιστα με πληρότητα που αγγίζει το 98% ακόμα και τη συγκεκριμένη περίοδο.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από την Ρόδο για τη Βιέννη, οι δημοσιογράφοι εκπρόσωποι των σημαντικότερων Μέσων Ενημέρωσης της Αυστρίας που επισκέφτηκαν τη Ρόδο και τη Σύμη, από 14 έως 17 Οκτωβρίου2021.

Το ταξίδι εξοικείωσης διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, το Δήμο Σύμης και τη στήριξη της Austrian Airlines και στο ταξίδι συμμετείχαν δημοσιογράφοι των ΜΜΕ: Kronen Zeitung (με κυκλοφορία 1,5 εκατ. φύλλα και μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης), Die Presse, Salzburger Nachrichten, Society, Falstaff, The Viennese Girl, TIP.

Η Ρόδος συμπεριλαμβάνεται επάξια στους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Ρόδου. H Αυστρία τοποθετείται στην 6η θέση και αναλογικά του πληθυσμού της στην πρώτη θέση ως χώρα προέλευσης τουριστών στο νησί.

Οι Αυστριακές Αερογραμμές συνδέουν τα νησιά με τη Βιέννη και κύριες αυστριακές πόλεις έως τέλος Οκτωβρίου 2021. Και μάλιστα με πληρότητα που αγγίζει το 98% ακόμα και τη συγκεκριμένη περίοδο. Συγκεκριμένα, η Αυστρία μέσω των Αυστριακών Αερογραμμών συνδέεται με 18 ελληνικούς προορισμούς και η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας επιδιώκει την επέκταση του προγράμματος και σε άλλους “άγνωστους” για το ευρύ κοινό νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς.

Το ταξίδι
Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, το παλάτι των Ιπποτών, η Καλλιθέα, η Λίνδος, αλλά και παραδοσιακά χωριά- όπως ο Απόλλωνας ήταν  μερικοί από τους σταθμούς του ταξιδιού. Τους προσκεκλημένους συνόδεψαν η κα Σταυρούλα Σκαλτσή, προϊσταμένη ΕΟΤ Αυστρίας, ο κ. Ιωάννης Ραφαλιάς, Press EOT Αυστρίας και η Michaela Gruber από την Austrian Airlines.

Μια ιδιαίτερη εμπειρία υπήρξε η μονοήμερη επίσκεψη της δημοσιογραφικής  ομάδας στη μοναδική Σύμη, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου. Με τη συνοδεία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ – Πανορμίτη και θαύμασαν τη χαρακτηριστική νεοκλασική αρχιτεκτονική του νησιού.

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας επιδιώκει την περαιτέρω ανάδειξη νησιών, τα οποία γειτνιάζουν με brand  προορισμούς όπως η Ρόδος, που διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια. Η προβολή των γειτονικών νησιών αποτελούν προστιθέμενη αξία και αναδεικνύουν το εξαιρετικό πλεονέκτημα της χώρας μας για island hopping.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024