Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠεραιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας ΕΟΤ – Ιορδανικού Τουριστικού Συμβουλίου σε τεχνικό επίπεδο
Τουριστική πολιτική

Περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας ΕΟΤ – Ιορδανικού Τουριστικού Συμβουλίου σε τεχνικό επίπεδο

Συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη με τον πρέσβη της Ιορδανίας.

Συνάντηση εργασίας με τον πρέσβη της Ιορδανίας στην Ελλάδα Ahed Sweidat και στελέχη του Ιορδανικού Τουριστικού Συμβουλίου, είχε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης. Ο κ. πρέσβης συνοδευόταν από τον ακόλουθο της Ιορδανικής πρεσβείας Ashraf Khasawneh, τον marketing manager του Ιορδανικού τουριστικού συμβουλίου Ahmad AlHmoud, τον ειδικό σύμβουλο τουρισμού του Ιορδανικού τουριστικού συμβουλίου Amer Twal και την κα Δ. Μαντά, επίτιμο πρόξενο της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, καθώς και προγράμματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας, όσον αφορά στην προώθηση του τουρισμού των δύο χωρών.

Για την Ιορδανία, όπως και για την Ελλάδα, ο τουρισμός αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος και εσόδων (15% του ΑΕΠ) και το ενδιαφέρον για την ενίσχυσή του στην μετά COVID εποχή είναι μεγάλο.

Αντίστοιχη συνεργασία συζητήθηκε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν στον τουρισμό. Η ιορδανική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε επίσης για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στην Ελλάδα, ενώ συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσα κοινές πρωτοβουλίες για την περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ ΕΟΤ και Ιορδανικού Τουριστικού Συμβουλίου σε τεχνικό επίπεδο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024