Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΤο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το φετινό Συνέδριο 'GreenPort Cruise & Congress'
Συνέδρια

Το λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το φετινό Συνέδριο 'GreenPort Cruise & Congress'

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 180 υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από τη λιμενική κοινότητα προερχόμενοι από λιμενικές αρχές, από φορείς εκμετάλλευσης σταθμών, ναυτιλιακές εταιρείες κ.ά., προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα θέματα γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές.

To 16o Συνέδριο GreenPort Cruise & Congress που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φιλοξενείται από την ΟΛΠ ΑΕ και διαρκεί από τις 20-22 Οκτωβρίου 2021.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 180 υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από τη λιμενική κοινότητα προερχόμενοι από λιμενικές αρχές, από φορείς εκμετάλλευσης σταθμών, ναυτιλιακές εταιρείες κ.ά., προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα θέματα γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές που απαιτούνται για την αποτελεσματική εφαρμογή των κρίσιμων αλλαγών, οι οποίες θα οδηγήσουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης αναφορικά με τις περιβαλλοντικές εκτιμήσεις και αποφάσεις. Το “Green Port Cruise & Congress” θα καλύψει μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του νέου κλιματικού σχεδίου της ΕΕ, των λιμένων που προωθούν νέα καύσιμα, τις βιώσιμες μεταφορές και logistics και γενικότερα θέματα οικονομικών και τεχνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια.

Ο αναπλ. διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ, Captain Weng Lin, δήλωσε στην ομιλία του για την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου: “…Η θεαματική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια του Λιμένος Πειραιά, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη μπορεί να είναι βιώσιμη μόνο αν συνδεθεί με έννοιες πράσινης ανάπτυξης. Στο Λιμάνι Πειραιά ‘αγκαλιάζουμε’ τη φιλοδοξία της Ευρώπης να είναι η πρώτη περιοχή καθαρών μηδενικών εκπομπών στον κόσμο ως το 2050 και δεσμευόμαστε από την πλευρά μας για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη λειτουργία του λιμένα ως πρότυπο πράσινης καινοτομίας με σημαντικές περιβαλλοντικές επιδόσεις…”

Στη φωτογραφία, ο αναπλ. διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ, Captain Weng Lin.


Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024