Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ περιοχή της Ακρόπολης είναι η δεύτερη φθηνότερη στην Ευρώπη σε επιλογές Airbnb
Βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η περιοχή της Ακρόπολης είναι η δεύτερη φθηνότερη στην Ευρώπη σε επιλογές Airbnb

Η Ακρόπολη στην Αθήνα είναι το δεύτερο φθηνότερο ευρωπαϊκό τοπόσημο για να μείνε κάποιος σε κοντινή απόσταση με μέσο όρο μόλις 65,72 ευρώ τη βραδιά. Τα Airbnb που περιβάλλουν την Ακρόπολη έχουν καταταχθεί ως τα καλύτερα στον κόσμο, χάρη στη χαμηλή τους τιμή και την υψηλή βαθμολογία Airbnb (4,82/5), που λαμβάνει υπόψη τις κριτικές επισκεπτών και τις ανέσεις διαμονής.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση από την Airbnb για αύξηση 52% στις κρατήσεις διακοπών που ακολούθησε τη χαλάρωση των περιορισμών λόγω COVID-19, η Uswitch.com διεξήγαγε έρευνα για να ανακαλύψει ποια παγκοσμίου φήμης τοπόσημα έχουν τα φθηνότερα Airbnb σε κοντινή τους απόσταση. Αναλύοντας 45.573 καταχωρίσεις της Airbnb και 2,5 εκατ. αξιολογήσεις χρηστών, το Uswitch.com αποκαλύπτει ότι το ευρωπαϊκό τοπόσημο με τις φθηνότερες επιλογές σε Airbnb (σε λιγότερο από 30 λεπτά με τα πόδια) είναι τα αρχαία ερείπια της Πομπηίας. Η διαμονή κοντά στην αρχαία πόλη που καταστράφηκε από ηφαιστειακή τέφρα το 79 μ.Χ. είναι η φθηνότερη στην Ευρώπη και η τέταρτη φθηνότερη στον κόσμο, με 55,95 ευρώ τη βραδιά. Αυτό την καθιστά κατά 58% πιο προσιτή για διαμονή κοντά στην Piazza di Spagna στη Ρώμη (135,22 ευρώ) και κατά 83% φθηνότερη από διαμονή κοντά στο Hollywood Sign στο Λος Άντζελες (549,25 ευρώ).

Η Ακρόπολη στην Αθήνα είναι το δεύτερο φθηνότερο ευρωπαϊκό τοπόσημο για να μείνε κάποιος σε κοντινή απόσταση με μέσο όρο μόλις 65,72 ευρώ τη βραδιά. Τα Airbnb που περιβάλλουν την Ακρόπολη έχουν καταταχθεί ως τα καλύτερα στον κόσμο, χάρη στη χαμηλή τους τιμή και την υψηλή βαθμολογία Airbnb (4,82/5), η οποία λαμβάνει υπόψη τις κριτικές επισκεπτών και τις ανέσεις διαμονής.

Η ισπανική Αλάμπρα, στην πόλη της Γρανάδας, βρίσκεται στην τρίτη θέση. Πρόσφατα στέφθηκε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κάστρα του κόσμου στο Instagram και έχει τα περισσότερα Airbnb σε ακτίνα 2 χλμ., με συνολικά 628. Η μέση τιμή είναι μόλις 2% μεγαλύτερη από μια διαμονή κοντά στην Ακρόπολη (Ελλάδα), με μόλις 67,05 ευρώ τη βραδιά.

Το Κολοσσαίο της Ρώμης βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Με πάνω από 1,5 εκατ. hashtags στο Instagram, είναι το πιο δημοφιλές τοπόσημο της Ιταλίας και η παραμονή σε κοντινή απόσταση θα κοστίσει 81,50 ευρώ. Για όσους επιθυμούν να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στο Instagram, το 98% των 662 επιλογών Airbnb κοντά στο αρχαίο τοπόσημο προσφέρει WiFi – πάνω από το διπλάσιο που προσφέρει η Πομπηία (313).

Το παγκοσμίου φήμης Ταζ Μαχάλ στην Ινδία είναι το τοπόσημο με τις φθηνότερες επιλογές Airbnb σε ακτίνα 2 χλμ. Βρίσκεται στην πόλη Agra και το κόστος για μια διανυκτέρευση στη γύρω περιοχή είναι 29,27 ευρώ – 94% φθηνότερα από ένα Airbnb στην ίδια απόσταση με τα πόδια από το Hollywood Sign στο Λος Άντζελες. Ωστόσο, όσον αφορά στην ποιότητα των καταλυμάτων, οι 53 καταχωρήσεις που βρίσκονται κοντά στο Ταζ Μαχάλ κατέλαβαν την έκτη θέση από το τέλος, με μέση βαθμολογία Airbnb 4,61/5.

Ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου βρίσκεται στη δεύτερη θέση: το σύμπλεγμα πυραμίδων της Γκίζας στην Αίγυπτο. Η διαμονή κοντά σε αυτό το τοπόσημο του Καΐρου θα κοστίσει μόνο 38,69 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024