Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Γερμανοί το 1/3 των διεθνών τουριστικών αφίξεων στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Νοέμβριος 2021, 16:08

Για την επόμενη τουριστική σεζόν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέτει στόχο την κεφαλαιοποίηση του θετικού κλίματος που διαμορφώθηκε αυτό το καλοκαίρι στον τουρισμό και την επανατοποθέτηση του προορισμού στο μυαλό και στον σχεδιασμό των τουριστών.


Στην πρώτη ετήσια συνάντηση της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας, το συνέδριο του DRV (Die ReiseWirtschaft) που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας στις 28-31 Οκτωβρίου συμμετείχε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

H γερμανική τουριστική αγορά αποτελεί την κύρια αγορά επισκεπτών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό. Ενδεικτικά το 2019 πραγματοποιήθηκαν 3,7 εκατ. αφίξεις Γερμανών τουριστών, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το 1/3 των διεθνών τουριστικών αφίξεων στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία” είναι Γερμανοί.

Ο τομεάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος δήλωσε σχετικά: “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί νέο ξεκίνημα, με νέο brand name, το ‘Do Something Great’ που ξεδιπλώνει ένα ανανεωμένο αφήγημα για την τουριστική προβολή του προορισμού και με καινούρια εργαλεία, όπως video, spots, ιστοσελίδα, social media και έντυπα. Για την επόμενη τουριστική σεζόν θέτουμε στόχο την κεφαλαιοποίηση του θετικού κλίματος που διαμορφώθηκε αυτό το καλοκαίρι στον τουρισμό και την επανατοποθέτηση του προορισμού μας στο μυαλό και στον σχεδιασμό των τουριστών. Στο ετήσιο Συνέδριο των Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων παρουσιάσαμε τον προορισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συζητήσαμε με εκπροσώπους των μεγαλύτερων γερμανικών τουριστικών γραφείων την προοπτική να αναβαθμίσουμε τη συνεργασία μας. Η συμμετοχή αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των μεγάλων διά ζώσης συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top