Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Παράταση του 'Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού' στην Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Νοέμβριος 2021, 14:27

Δικαιούχοι του Σχεδίου για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την 31 η Μαρτίου είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί άνω των 16 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Johnson & Johnson) ή έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.


Με στόχο τη συνέχιση της ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού προς όφελος του κοινού, των επιχειρηματιών και των απασχολουμένων στην τουριστική βιομηχανία, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε τη παράταση του “Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού”, για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την 31 Mαρτίου 2022.

Με βάση την Απόφαση, στο Σχέδιο μπορούν να συμμετάσχουν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα (οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα) και τουριστικά γραφεία που μπορούν να προσφέρουν μέγιστη τιμή 70 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα δύο βράδια.

Η Απόφαση προβλέπει επίσης την κάλυψη του 25% του κόστους διαμονής από το υφυπουργείο.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του Σχεδίου για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την 31 η Μαρτίου είναι όλοι οι μόνιμα
διαμένοντες στο νησί άνω των 16 ετών οι οποίοι:

  • Έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Johnson & Johnson) ή
  • Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.

Τα άτομα από 12 μέχρι 15 ετών θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Johnson & Johnson) ή να διαθέτουν αρνητικό rapid test 72 ωρών.

Για άτομα κάτω των 12 ετών δεν υφίσταται οποιοσδήποτε περιορισμός.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πιο πάνω Σχέδιο μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση συμμετοχής στο Υφυπουργείο
Τουρισμού. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Σχέδιο, καθώς επίσης και δήλωση συμμετοχής, μπορούν να εξασφαλίσουν από την εταιρική ιστοσελίδα του υφυπουργείου tourism.gov.cy, (στήλη ανακοινώσεις).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο Σχέδιο είναι η Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, 2021 στις 13.00. Τονίζεται ότι δε θα γίνονται αποδεκτές δηλώσεις συμμετοχής που θα υποβάλλονται εκπρόθεσμα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top