Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εστίαση

Δυσαρέσκεια και θυμός στην εστίαση για τα νέα μέτρα λόγω πανδημίας, λέει η ΠΟΕΣΕ

Τατιάνα Ρόκου - 08 Νοέμβριος 2021, 11:03

'Χωρίς να υπάρχει διασπορά του κορονοιού στον κλάδο, μας οδηγεί σε αφανισμό και προφασιζόμενη ότι προστατεύει δήθεν τη δημόσια υγεία, στοχοποιεί τον ιδιωτικό τομέα, αφήνoντας στο απυρόβλητο τον δημόσιο τομέα (λεωφορεία – μετρό, σχολεία, πανεπιστήμια), λες και ο συνωστισμός εκεί δε μεταδίδει τον COVID-19', υποστηρίζει η ομοσπονδία.


Δυσαρέσκεια και θυμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον έλεγχο της πανδημίας, σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ. “Ο κλάδος της εστίασης δοκιμάζεται, για μια ακόμη φορά στοχοποιείται και λαμβάνονται από την Κυβέρνηση μέτρα που ισοδυναμούν με κλείσιμο των επιχειρήσεών του”, λέει η ομοσπονδία.

“Η κυβέρνηση περιορίζει πάνω του 50% τους δυνητικούς πελάτες μας, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό μέτρο και με την απειλή αυστηρών προστίμων και την σφράγιση των καταστημάτων μας, με την επιβολή μη εφαρμόσιμων μέτρων, που ισοδυναμούν με άτυπο lockdown.

Χωρίς να υπάρχει διασπορά του κορονοιού στον κλάδο, μας οδηγεί σε αφανισμό και προφασιζόμενη ότι προστατεύει δήθεν τη δημόσια υγεία, στοχοποιεί τον ιδιωτικό τομέα, αφήνoντας στο απυρόβλητο τον δημόσιο τομέα (λεωφορεία – μετρό, σχολεία, πανεπιστήμια), λες και ο συνωστισμός εκεί δε μεταδίδει τον COVID-19.

Η δυναμική αντίδραση είναι το μόνο που έχει απομείνει στον κλάδο. Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα περιοριστικά μέτρα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της πανδημίας με ουσιαστική παρέμβαση.

Η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της για την αποφυγή απώλειας επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας:

  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
  • Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021”

Μάλιστα, με αφορμή τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου τα οποία για μια ακόμη φορά πλήττουν κατά κύριο λόγο τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας διοργανώνει διαμαρτυρία σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, με κλείσιμο των καταστημάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top