Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣΥΡΙΖΑ: 'Η εστίαση δεν αντέχει το έμμεσο κλείσιμό της, που προωθεί η κυβέρνηση'
Εστίαση

ΣΥΡΙΖΑ: 'Η εστίαση δεν αντέχει το έμμεσο κλείσιμό της, που προωθεί η κυβέρνηση'

Ο ρόλος του ελεγκτή δεν αρμόζει και δε συνάδει με καταστηματάρχες και εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα συνιστά κυνική ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης που διαρκώς μεταθέτει το βάρος των ευθυνών της στους πολίτες, λέει ο αναπλ. Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί στην καταστροφή και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης. Μετά την προ μηνών συμβολική παράδοση των κλειδιών στον κ. Άδ. Γεωργιάδη, οι επιχειρήσεις εστίασης παραμένουν κλειστές για 24 ώρες προμηνύοντας τις δυσάρεστες εξελίξεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ανατρέψει τη σημερινή εικόνα”, σημειώνει ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

“Όπως καταγγέλλεται επίσημα, η εφαρμογή των μέτρων μεταφράστηκε αμέσως σε μειωμένη προσέλευση τα Σαββατοκύριακα μεσοσταθμικά κατά 40-50%, ενώ τις καθημερινές η πτώση του τζίρου προσέγγισε το 80%.

Ο ρόλος του ελεγκτή δεν αρμόζει και δε συνάδει με καταστηματάρχες και εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα συνιστά κυνική ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης που διαρκώς μεταθέτει το βάρος των ευθυνών της στους πολίτες.

Χρέος μας είναι να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του κλάδου που υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες από τα παρατεταμένα lockdown και μαζί τους να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που υλοποιεί με τα οποία, επί της ουσίας, προσθέτει σχεδόν 500.000 επιχειρήσεις εστίασης στο δυναμικό των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Η εστίαση δεν αντέχει το έμμεσο κλείσιμό της που προωθεί η κυβέρνηση. Είμαστε κοντά τους και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη, για τη μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, για την επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου, για την επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας, για την απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, για τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% και για τη συνέχιση της επιδότησης των δόσεων στα δάνειά τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024