Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Η Αθήνα στις 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για φαγητό

Τατιάνα Ρόκου - 19 Νοέμβριος 2021, 12:03

Ένα γεύμα έξω, για δύο άτομα, κοστίζει στην Αθήνα 36 ευρώ κατά μέσο όρο. Η φθηνότερη πόλη στην Ευρώπη είναι η Κωνσταντινούπολη, με 17,42 ευρώ.


Η Κωνσταντινούπολη προσφέρει την πιο προσιτή γαστρονομική εμπειρία στην Ευρώπη το 2021, αποκαλύπτει νέα μελέτη της ευρωπαϊκής εταιρείας επαγγελματικού εξοπλισμού Maxima Kitchen Equipment, η οποία εξέτασε τις κορυφαίες πόλεις στην Ευρώπη, ώστε να ανακαλύψει τα φθηνότερα και τα ακριβότερα μέρη για φαγητό, χρησιμοποιώντας δεδομένα για το κόστος ζωής από τα Expatistan και Numbeo.

Η ανάλυση βασίστηκε στην τιμή ενός γεύματος σε ένα φθηνό εστιατόριο, στην τιμή ενός γεύματος σε ένα εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας, στο κόστος ενός μεσημεριανού γεύματος, στο κόστος ενός δείπνου σε παμπ και στην τιμή ενός γεύματος τριών πιάτων σε ιταλικό εστιατόριο.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη, είναι η πιο προσιτή πόλη για φαγητό σε εστιατόριο, με μέσο κόστος 17,42 ευρώ για δύο άτομα. Η τουρκική πόλη προσφέρει πολλές γαστριμαργικές εμπειρίες χαμηλού προϋπολογισμού και βρίσκεται στην κορυφή των καταλόγων για γεύματα μεσαίας κατηγορίας, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο σε παμπ.

Η Αγία Πετρούπολη είναι η δεύτερη φθηνότερη πόλη για φαγητό στην Ευρώπη, με μέσο κόστος για δύο άτομα που ανέρχεται συνολικά στα 21,60 ευρώ. Η ρωσική πόλη προσφέρει μια ποικιλία από επιλογές εστιατορίων σε χαμηλές τιμές. Ωστόσο, η μέση τιμή για φαγητό σε ένα εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας είναι 30,10 ευρώ, δηλαδή 10,90 ευρώ περισσότερο από την Κωνσταντινούπολη.

Η Βουδαπέστη είναι η τρίτη φθηνότερη πόλη για φαγητό στην Ευρώπη, με κόστος 22,50 ευρώ για δύο άτομα. Η ουγγρική πρωτεύουσα βρέθηκε επίσης στην κορυφή της λίστας ως το φθηνότερο μέρος για να φάει κανείς ένα γεύμα τριών πιάτων σε ιταλικό εστιατόριο, με μέσο κόστος 31 ευρώ για δύο άτομα.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 10η θέση, με κόστος 20 ευρώ για δύο άτομα σε ένα φθηνό εστιατόριο, τη διπλάσια τιμή (40 ευρώ για δύο) σε ένα εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας και κατά μέσο όρο 36 ευρώ ένα γεύμα έξω, για δύο άτομα.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top