Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΈναρξη της έκθεσης XENIA 2021: ‘Η Φιλοξενία στη μετα-covid εποχή’
Εκθέσεις

Έναρξη της έκθεσης XENIA 2021: ‘Η Φιλοξενία στη μετα-covid εποχή’

Στο πλαίσιο του Φόρουμ κορυφαίοι εκπρόσωποι διεθνών ξενοδοχειακών brands θα δώσουν το στίγμα της εποχής, ενώ προσωπικότητες που επικυριαρχούν στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, θα αποκρυπτογραφήσουν την επόμενη ημέρα της βιομηχανίας φιλοξενίας στην μετά-covid περίοδο.

Η χαρτογράφηση της νέας τουριστικής πραγματικότητας στην μεταπανδημική περίοδο και οι λύσεις για την επιτυχημένη προσαρμογή των ελληνικών ξενοδοχείων σε αυτή, θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του 5ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας (5th International Hospitality Forum), που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021.

Το φόρουμ για τον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα, που διεξάγεται και φέτος σε συνεργασία με την Phocuswright -μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών Consulting παγκοσμίως με εξειδίκευση στον Τουρισμό- θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Metropolitan Expo, και θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της έκθεσης XENIA 2021.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ κορυφαίοι εκπρόσωποι διεθνών ξενοδοχειακών brands θα δώσουν το στίγμα της εποχής, ενώ προσωπικότητες που επικυριαρχούν στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, θα αποκρυπτογραφήσουν την επόμενη ημέρα της βιομηχανίας φιλοξενίας στην μετά-covid περίοδο. Υπογραμμίζεται ότι το 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας με τίτλο “Hospitality in the post-covid era – Η Φιλοξενία στη μετα-covid εποχή” θα έχει υβριδικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί σε δύο ενότητες, ενώ θα ακολουθήσει ξεχωριστή συζήτηση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Accor Sébastien Bazin. Ειδικότερα οι ενότητες είναι οι εξής:

  • Ξενοδοχειακή ανάκαμψη: φέρνοντας την επανάσταση στο μάρκετινγκ, στην διανομή & λειτουργία
  • Επανεφεύρεση ξενοδοχείων: η βιωσιμότητα ως η ύψιστη προτεραιότητα

Αναφερόμενος στο 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε ότι “η διοργάνωση που έγινε θεσμός και αναδείχθηκε στην κορυφαία πλατφόρμα διαλόγου, γνώσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, για τον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα, αποτελεί για πέμπτη συνεχή χρονιά, σημείο συνάντησης εκπροσώπων παγκόσμιων brands, Ελλήνων και ξένων ειδικών και decision makers, διεθνώς αναγνωρισμένων συμβουλευτικών εταιρειών και καταξιωμένων επιχειρηματιών του τουρισμού. Το περιεχόμενο του φετινού Φόρουμ είναι και σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο, με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση του κλάδου για όλες τις παγκόσμιες τάσεις της φιλοξενίας στη μετά-covid εποχή. Άλλωστε στην κορωνίδα των πλεονεκτημάτων του τοποθετείται η δυνατότητα να ακούμε τις απόψεις των ανθρώπων που δημιουργούν τις τάσεις διεθνώς. Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν έχουν μεγάλη αξία τόσο για τις σημερινές αβεβαιότητες που δημιουργεί η πανδημία όσο και για την ανάγκη ενός νέου προτύπου τουριστικής ανάπτυξης που θα έχει στον πυρήνα του την έννοια της βιωσιμότητας“.

Ο κ. Θανάσης Γαλούρης αντιπρόεδρος της FORUM AE που αποτελεί το χρυσό χορηγό του 5th International Hospitality Forum σημείωσε: “Η Χenia 2021 θα αποτελέσει την κορυφαία εμπορική συνάντηση για τους ανθρώπους του κλάδου και θα αναδείξει τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το νέο μοντέλο του ελληνικού Τουρισμού. Με τη συμμετοχή 320 εκθετών η premium έκθεση του ξενοδοχειακού κλάδου επανέρχεται δυναμικά και με ασφάλεια στο Metropolitan Expo, για να υποδεχθεί τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του ξενοδοχειακού, αλλά και ευρύτερου κλάδου του τουρισμού, σε συνθήκες Covid Free. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει καινοτόμες λύσεις και προτάσεις για να ανταπεξέλθουν οι ξενοδόχοι και γενικότερα οι επιχειρηματίες της φιλοξενίας στο απαιτητικό περιβάλλον της μετά- covid εποχής. Η στρατηγική συνεργασία μας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας συνεχίζεται απρόσκοπτα και είναι χαρά και τιμή μας που φιλοξενούμε στην ΧΕΝΙΑ το εξαιρετικά σημαντικό 5ο Διεθνές Φόρουμ, που ευελπιστούμε και εμείς να αποτελέσει την κορυφαία πλατφόρμα διαλόγου, γνώσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας για τον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα“.

Tέλος, όπως προαναφέρθηκε χρυσός χορηγός του Φόρουμ είναι η Xenia και αργυροί χορηγοί: η Τράπεζα Πειραιώς, η HIT και η LYBRA. Παράλληλα επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines και Χορηγοί Φιλοξενίας οι : AFEA Travel and Congress και Athens Capital Hotel.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024