Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Οι ΗΠΑ διατηρούν την 1η θέση για αναζητήσεις διαμονής στην Αθήνα τον Οκτώβριο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Νοέμβριος 2021, 11:14

Όσον αφορά στις αναζητήσεις τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 123% από τις ΗΠΑ, 448% από την Κύπρο, 10% από το Ισραήλ, 45% από τη Γαλλία, 103% από την Ιταλία, 74% από τον Καναδά, 53% από τη Γερμανία, 27% από την Ολλανδία και μείωση 6% από το Ηνωμένο Βασίλειο.


Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά, αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την περιοχή της Αθήνας.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Οκτώβριο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Αθήνα (επικαιροποιημένα στοιχεία Οκτωβρίου 2021):

  • Για τον Οκτώβριο του 2021, παρατηρήθηκε υψηλός όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων παρόμοιος με αυτόν του Σεπτεμβρίου. Οι ΗΠΑ παρατηρούμε πως διατηρούν την πρώτη θέση από πλευράς ζήτησης, με το Ηνωμένο Βασίλειο πλέον να καθιερώνεται στη δεύτερη θέση και
  • την Κύπρο να κερδίζει έδαφος στις top χώρες προέλευσης των αναζητήσεων που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με ενδιαφέρον διαμονή για τον προορισμό της Αθήνας για τον Οκτώβριο του 2021. Για τον Οκτώβριο του 2021 οι αναζητήσεις από τις top9 χώρες παρακολούθησης είναι αυξημένες σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020. Την πιο έντονη αύξηση αναζητήσεων συγκριτικά παρουσιάζουν η Κύπρος, οι ΗΠΑ και η Ιταλία που ξεπέρασαν το 100%. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στις αναζητήσεις τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 123% από τις ΗΠΑ, 448% από την Κύπρο, 10% από το Ισραήλ, 45% από τη Γαλλία, 103% από την Ιταλία, 74% από τον Καναδά, 53% από τη Γερμανία, 27% από την Ολλανδία και μείωση 6% από το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Τον Οκτώβριο του 2021 οι αναζητήσεις είναι μειωμένες στις περισσότερες χώρες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 εκτός από την Κύπρο και το Ισραήλ που υπήρξε αύξηση των αναζητήσεων. Πιο αναλυτικά, τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 46% από το Ισραήλ, 12% από την Κύπρο, μείωση κατά 16% από τις ΗΠΑ, 19% από τη Γαλλία, 9% από την Ολλανδία, 6% από το Ηνωμένο Βασίλειο, 6% από τον Καναδά και δεν υπήρξε σημαντική μεταβολή για την Γερμανία και την Ιταλία. Συνολικά, ο Οκτώβριος του 2021 έχει παρόμοιο όγκο αναζητήσεων με την καλοκαιρινή περίοδο με μια μειωση κατά 5% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021.
  • Οι 3 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία για το 2021 όπως και το 2020. Μάλιστα, για το 2021, οι ΗΠΑ αυξάνουν ακόμη περισσότερο το μερίδιο αναζητήσεων τους ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες, σε σχέση με το 2020.

Η έρευνα αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 1819 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τη διαμονή στην Αθήνα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top