Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsECTAA: Απαιτείται επειγόντως ενιαία στρατηγική των κρατών-μελών της ΕΕ στην εφαρμογή των ταξιδιωτικών περιορισμών
Ταξιδιωτικά γραφεία

ECTAA: Απαιτείται επειγόντως ενιαία στρατηγική των κρατών-μελών της ΕΕ στην εφαρμογή των ταξιδιωτικών περιορισμών

Ενόψει της εορταστικής περιόδου που πλησιάζει, βασικοί φορείς του τουρισμού, μεταξύ των οποίων και η ECTAA (με μέλος της και τον ΗΑΤΤΑ), προτρέπουν και πάλι τα κράτη-μέλη της ΕΕ να συντονιστούν καλύτερα και να ευθυγραμμίσουν τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζουν, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή περιορισμών στην ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αρκετές χώρες ξεκινούν να επιβάλουν και πάλι περιορισμούς στις μετακινήσεις πολιτών. Όμως, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), έχει δηλώσει ότι, υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι αναποτελεσματικοί όσον αφορά τη μείωση της μεταδοτικότητας του ιού, των νοσηλειών και των θανάτων. Λαμβάνοντας υπόψη πως στην ΕΕ, ο ενήλικος πληθυσμός είναι εμβολιασμένος σήμερα σε ποσοστό 76,6% και ότι το ποσοστό μεταδοτικότητας στον κοινωνικό ιστό είναι ήδη υψηλό στα περισσότερα κράτη-μέλη, η επιβολή μέτρων που εστιάζουν στον περιορισμό των διασυνοριακών μετακινήσεων είναι βέβαιο ότι δεν θα προσφέρει κανένα όφελος στη δημόσια υγεία ενώ ταυτόχρονα θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία σε τοπικό επίπεδο και την ήδη επιβαρυμένη τουριστική βιομηχανία.

Συγκεκριμένοι φορείς του τουρισμού εξέδωσαν ανακοίνωση-δήλωση με την οποία επισημαίνουν για μία ακόμη φορά την ανάγκη για υιοθέτηση κοινών πρακτικών εντός της Ε.Ε. με βάση τα εξής:

  • Μετακίνηση προς μία προσέγγιση με βάση τον ατομικό κίνδυνο αντί για την προσέγηγιση σε επίπεδο χωρών.
  • Υιοθέτηση μιας κοινής πολιτικής όσον αφορά την καταλληλόλητα των εμβολίων, αλλά και τους προτεινόμενους χρόνους των αναμνηστικών δόσεων που επεκτείνουν τη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού.
  • Επικαιροποίηση και ευθυγράμμιση των ταξιδιωτικών απαιτήσεων και περιορισμών, ειδικά όσον αφορά τους αναγνωρισμένους τύπους εμβολίων, τη διάρκεια ισχύος των τεστ και των πιστοποιητικών εμβολιασμού, την αποδοχή των τεστ αντιγόνου κλπ.

Ο πρόεδρος της ECTAA, Pawel Niewiadomski δήλωσε: “Σύμφωνα με το ECDC, η αποτροπή των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων από τα ταξίδια δεν έχει κανένα αντίκτυπο στη δημόσια υγεία. Κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους να υιοθετήσουν μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική ταξιδιωτικών περιορισμών και πρωτοκόλλων δημόσιας υγείας που να βασίζεται σε ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία όσον αφορά το όφελος αλλά και σε αρχές αναλογικότητας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024