Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το πρώτο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)
Υποδομές

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το πρώτο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ)

Υπεγράφη η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για το πρώτο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από τη Χερσόνησο  έως τη Νεάπολη, μήκους 22,5 χλμ. Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) υπεγράφη από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου.  

O σύγχρονος αυτοκινητόδρομος της Κρήτης, που θα ενώνει το νησί από την Κίσσαμο έως τη Σητεία, θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις υποδομών που θα υλοποιηθούν στη χώρα τα επόμενα έτη.

Πρόκειται για την πρώτη ΑΕΠΟ που εκδίδεται για τον “μεγαλύτερο νέο αυτοκινητόδρομο που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη’, όπως έχει χαρακτηρίσει το έργο ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήδη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την ομαλή υλοποίηση του έργου, προετοιμάζει την περιβαλλοντική αδειοδότηση και του επόμενου τμήματος του ΒΟΑΚ, από τα Χανιά έως το Ηράκλειο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: “Η υπογραφή της πρώτης ΑΕΠΟ για τον ΒΟΑΚ, σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του μεγαλύτερου έργου υποδομής που θα γίνει στην Κρήτη τα επόμενα έτη, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και την οικονομία του νησιού. Θα αναβαθμίσει σημαντικά την οδική ασφάλεια, μειώνοντας δραστικά τα τροχαία ατυχήματα. Θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων και προϊόντων στο οδικό δίκτυο της Κρήτης και θα συμβάλλει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί πλήρως η αδειοδότηση αυτής της μεγάλης επένδυσης το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους η Κρήτη έναν υπερσύγχρονο οδικό άξονα”.

Ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, κ. Νίκος Ταγαράς, επισήμανε: “Με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ, γίνεται ένα απαραίτητο βήμα για την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου για την Κρήτη. Οι περιβαλλοντικοί όροι που τέθηκαν, εξασφαλίζουν πλήρη προστασία του περιβάλλοντος και επιτρέπουν την απρόσκοπτη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση του έργου, που αποτελεί για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το πιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη τον επόμενο αιώνα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024