Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέες συνεργασίες και επενδύσεις ανακοίνωσε η Emirates στο Dubai Airshow 2021
Αεροπορικές εταιρείες

Νέες συνεργασίες και επενδύσεις ανακοίνωσε η Emirates στο Dubai Airshow 2021

Η Emirates ανακοίνωσε επένδυση για τον εκσυγχρονισμό 105 αεροσκαφών Boeing 777 και A380, που θα διαθέτουν πλέον την ανανεωμένη Premium Οικονομική καμπίνα. Ακόμη, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Gulf Air και συμφωνία με την GE Aviation για δοκιμαστική πτήση ενός Emirates Boeing 777-300ER, με 100% βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα ως το τέλος του 2022.

Ανακοινώσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, νέες συνεργασίες και επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου της αποτέλεσαν τους πυλώνες της συμμετοχής της Emirates στην έκθεση Dubai Airshow 2021. Η έκθεση συγκέντρωσε βασικούς παίκτες της αεροπορικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, που παρευρέθηκαν στο Ντουμπάι για να σηματοδοτήσουν μια καμπή στην ανάκαμψη του κλάδου.

Φέτος, η παρουσία της Emirates στην έκθεση περιλάμβανε συμμετοχή στην εναρκτήρια αεροπορική επίδειξη, πρόγραμμα επίδειξης αεροσκαφών σε στάση, ένα εκθεσιακό περίπτερο που παρουσίαζε τα τελευταία προϊόντα καμπίνας της και πρόσφερε πληροφορίες για την Ακαδημία Emirates Flight Training Academy και το Πανεπιστήμιο Emirates Aviation University, καθώς και το Emirates Chalet, όπου προσφερόταν η διάσημη φιλοξενία της Emirates σε συνεργάτες και προσκεκλημένους επισκέπτες.

Στο πρόγραμμα επίδειξης Emirates A380, η αεροπορική εταιρεία καλωσόρισε την Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, διάδοχο του Ντουμπάι, την Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Sheikh Mansour bin Mohammed bin Rashid al Maktoum, την Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Ahmed bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum και την Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Mohammed bin Maktoum bin Rashid Al Maktoum. Την προσοχή των επισκεπτών συγκέντρωσε το τελευταίο αεροσκάφος A380 της αεροπορικής, με 4 κατηγορίες θέσεων και την πρόσφατη προσθήκη της Premium Οικονομικής Θέσης, που ήταν διακοσμημένο στα χρώματα του “United Arab Emirates 50”, τιμώντας το Χρυσό Ιωβηλαίο των ΗΑΕ. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα αεροσκάφη Cirrus SR 22 και Embraer Phenom 100 που χρησιμοποιήθηκαν για εκπαιδευτικές πτήσεις από την Ακαδημία Emirates Flight Training Academy.

Κατά τη διάρκεια του Dubai Airshow, η Emirates ανακοίνωσε μια σημαντική επένδυση για τον εκσυγχρονισμό 105 αεροσκαφών Boeing 777 και A380, που θα διαθέτουν πλέον την ανανεωμένη Premium Οικονομική καμπίνα, μαζί με άλλες βελτιώσεις στον εσωτερικό χώρο. Ολόκληρο το 18μηνο πρόγραμμα αναβάθμισης, που ξεκινά το 2022, θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι, συνδράμοντας σημαντικά στην εικόνα των ΗΑΕ ως κέντρου αριστείας της αεροπορικής βιομηχανίας. Η Emirates υπέγραψε επίσης συμφωνία με την Panasonic για την παροχή μιας σειράς λύσεων ψυχαγωγίας κατά την πτήση (IFE) στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης Premium Economy.

Για να θέσει τις βάσεις για μελλοντικές δυνατότητες, να υποστηρίξει την καινοτομία στην αεροπορική αλυσίδα αξίας και να ενισχύσει τις προσπάθειες στον τομέα της βιωσιμότητας, η Emirates υπέγραψε επίσης αρκετές άλλες συμφωνίες και σύναψε στρατηγικές συνεργασίες με άλλες αεροπορικές εταιρείες, προμηθευτές και φορείς.

Την πρώτη μέρα της έκθεσης, η Emirates και η Gulf Air υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη μιας στενότερης εμπορικής συνεργασίας, με στόχο την αξιοποίηση των δικτύων μεταξύ των δύο αερομεταφορέων.

Για να υποστηρίξει τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες μεταφοράς εμπορευματικών φορτίων και να βοηθήσει στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, η Emirates SkyCargo ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει δύο νέα Boeing 777F στον στόλο της το 2022 και υπέγραψε συμφωνία με την Israel Aerospace Industries (IAI) για τη μετατροπή τεσσάρων Boeing 777-300ER από επιβατική σε χρήση μόνο για μεταφορές φορτίων, ξεκινώντας από τις αρχές του 2023.

Αξιοποιώντας τη στρατηγική θέση του Ντουμπάι ως παγκόσμιου κόμβου logistics με βλέψεις να αποτελέσει μελλοντικά κέντρο ηλεκτρονικού εμπορίου, η Emirates SkyCargo υπέγραψε επίσης μια συμφωνία ορόσημο με την Emirates Post, για την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας end-to-end πλατφόρμας logistics ηλεκτρονικού εμπορίου, εστιάζοντας στην εξυπηρέτηση αγορών στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Δυτική Ασία. Η πρωτοποριακή αυτή συνεργασία μεταξύ αερομεταφορέα φορτίου και εθνικής εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών συνδυάζει το παγκόσμιο δίκτυο και τα δυνατά πλεονεκτήματα της Emirates SkyCargo με την εμπειρία παράδοσης της
Emirates Post.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, η Emirates υπέγραψε συμφωνία με την GE Aviation για το σχεδιασμό προγράμματος που θα προβλέπει ότι ένα Emirates Boeing 777-300ER με κινητήρες GE90 θα πραγματοποιήσει δοκιμαστική πτήση με 100% βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα ως το τέλος του 2022. Η συνεργασία ορόσημο αναμένεται να δείξει πως τα εμπορικά αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, που χρησιμοποιούν καύσιμο τζετ από εναλλακτικές πηγές, μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές CO2.

Η Emirates συμμετείχε στην εναρκτήρια αεροπορική επίδειξη κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης, με ένα Airbus A380 και το Boeing 777, διακοσμημένα στα χρώματα του UAE 50th και της Expo 2020 Dubai, να πετούν μαζί με συνεργαζόμενες εμπορικές αεροπορικές εταιρείες των ΗΑΕ και να ακολουθεί η ομάδα επιδείξεων στον αέρα των ΗΑΕ, Al Fursan. Το εκθεσιακό περίπτερο της Emirates υποδέχθηκε περισσότερους από 4.000 επισκέπτες που είχαν τη ευκαιρία να δουν τις Ιδιωτικές Καμπίνες Πρώτης Θέσης, τη Θέση Business Class και την Premium Economy Class Θέση στο Boeing 777-300ER της αεροπορικής εταιρείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024