Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Νέα Ζηλανδία ανοίγει τα σύνορά της για ξένους ταξιδιώτες από τις 30 Απριλίου 2022

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Νοέμβριος 2021, 15:50

Οι εμβολιασμένοι Νεοζηλανδοί και όσοι έχουν βίζα παραμονής και κατάγονται από άλλες χώρες, θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Νέα Ζηλανδία από τις 13 Φεβρουαρίου.


Η Νέα Ζηλανδία θα κρατήσει κλειστά τα σύνορα της για τους περισσότερους ξένους ταξιδιώτες για ακόμη πέντε μήνες πεντάμηνο ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι οι περιορισμοί στα σύνορα εφαρμόζονται από τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία COVID-19 έπληξε αρχικά τη χώρα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι πλήρως εμβολιασμένοι ξένοι ταξιδιώτες θα επιτραπεί να εισέρχονται στη χώρα από την 30ή Απριλίου 2022 και μετά, με τη διαδικασία χαλάρωσης των περιορισμών να επαναπροσδιορίζεται ανάλογα με το χρόνο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Chris Hipkins, αρμόδιος υπουργός για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Νεοζηλανδοί και όσοι έχουν βίζα παραμονής στη γειτονική Αυστραλία μπορούν να ταξιδέψουν στη Νέα Ζηλανδία από την 16η Ιανουαρίου, ενώ οι εμβολιασμένοι Νεοζηλανδοί και όσοι έχουν βίζα παραμονής και κατάγονται από άλλες χώρες, θα μπορούν να ταξιδεύουν στην αναφερόμενη χώρα από τις 13 Φεβρουαρίου. Οι ταξιδιώτες δε θα απαιτείται πλέον να παραμένουν σε κρατικές υποδομές καραντίνας, αλλά θα εφαρμόζονται άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων ενός αρνητικού τεστ πριν από την αναχώρηση, της απόδειξης ολοκλήρωσης του εμβολιασμού, αλλά και ενός διαγνωστικού τεστ για την COVID-19 με την άφιξη.

Η Air New Zealand ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ακύρωσε 1.000 πτήσεις προς την Αυστραλία, λόγω της αβεβαιότητας για το άνοιγμα ή όχι των συνόρων.
Στη φωτογραφία, το Auckland στη Νέα Ζηλανδία.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top