Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠεραιτέρω ενίσχυση του δικτύου υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Αερομεταφορές

Περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Συνάντηση της Hellenic Seaplanes με τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Αθανασίου, και τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Παπαδόπουλο, με κύρια θέματα συζήτησης τις αποθαλασσώσεις των πρώτων υδροπλάνων την προσεχή τουριστική σεζόν και τις εξελίξεις γύρω από το δίκτυο υδατοδρομίων που δομείται στο Βόρειο Αιγαίο.

Συνάντηση για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα υδροπλάνα και την εξελικτική πορεία του δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Χαλάραμπο Αθανασίου και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλα Χαραλάμπους.

Κατά τη συνάντηση, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης κατασκευής υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα σε Λέσβο και Λήμνο, ώστε να μπουν σε τροχιά πραγματοποίησης πτήσεων με υδροπλάνα το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο CEO της Hellenic Seaplanes αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες πτήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν φέτος στους προορισμούς του Αλίμου, της Τήνου και της Πάτμου, στα μοντέλα των υδροπλάνων που προκρίνονται να χρησιμοποιηθούν και στις προδιαγραφές τους, καθώς και σε όλα τα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν πριν δούμε τα υδροπλάνα να πετούν στους ελληνικούς αιθέρες.

Για το δίκτυο υδατοδρομίων που δημιουργείται στη χώρα μας, η συζήτηση στράφηκε στις πρόσφατες καταθέσεις από πλευράς Hellenic Seaplanes των τεχνικών φακέλων των υδατοδρομίων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ενώ έγινε λόγος και για τις περιπτώσεις των Λήμνου, Λέσβου και Αγίου Ευστρατίου που επανήλθαν δυναμικά στο προσκήνιο της απόκτησης υδατοδρομίων, που σύντομα ξεκινούν οι τεχνικοί φάκελοί τους.

Ειδική αναφορά έγινε και για την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης του δικτύου υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα για τη δημιουργία διεθνών υδατοδρομίων του Νομού Λέσβου όπου υπάρχουν οι πύλες εισόδου, μέσα στο επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaplanes, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης τους μέσα στο επόμενο έτος.

Ο κ. Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε: “Στόχος μας είναι η προοπτική ανάπτυξης υδατοδρομίων στα νησιά μας, τα οποία και θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. Οι δήμαρχοι Μυτιλήνης κ.Κύτελης, Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρος, Λήμνου κ. Μαρινάκης και Αγίου Ευστρατίου κ. Κακαλή, καθώς και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.Μουτζούρης, από την πρώτη στιγμή, που θέσαμε το στόχο αυτό με τον υφυπουργό, συμπαρίστανται και βοηθούν στην υλοποίησή του”.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, κ. Παπαδόπουλος εστίασε στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών που θα αποκτήσουν υδατοδρόμια: “Τα υδατοδρόμια αποτελούν υψίστης σημασίας επενδύσεις που θα δώσουν νέα δυναμική στη μεταφορική υποδομή της Ελλάδας και στον τουρισμό μας. Ένα ισχυρό δίκτυο υδατοδρομίων θα εξυπηρετεί χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες όλο το χρόνο ενώ θα αναβαθμίσει την τουριστική ταυτότητα όχι μόνο των προορισμών που θα αποκτήσουν την υποδομή, αλλά και ολόκληρης της χώρας”.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος ανέφερε: “Με τη δημιουργία περιφερειακών δικτύων υδατοδρομίων, όπως αυτό που σχεδιάζεται στα νησιά Βορείου Αιγαίου, έχοντας πρωτεργάτες τα υδατοδρόμια σε Χίο, Ψαρά, Οινούσσες και σε δεύτερο χρόνο στη Μυτιλήνη, στη Λήμνο και στον Αγ. Ευστράτιο στόχος είναι το υδροπλάνο να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταφορική ζωή των επιβατών. Η δημιουργία ενός δικτύου υδατοδρομίων αναδεικνύει τις αρετές της νέας αυτής μεταφορικής υποδομής δίνοντας ξεκάθαρα νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024