Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην 8η Athens International Tourism & Culture Expo 2021
Εκθέσεις

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην 8η Athens International Tourism & Culture Expo 2021

Γ. Πατούλης: 'Με σταθερά βήματα και πρωτοβουλίες όπως η σχετική έκθεση και το συνέδριο μπορεί ο πολιτισμικός τουρισμός να τεθεί στο επίκεντρο και να αναδειχθεί η τεράστια δυναμική της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς'.

Η β συμμετέχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021”, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 25 μέχρι και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η έκθεση πραγματοποιείται φέτος με υβριδική μορφή, δηλαδή με συνδυασμό φυσικής παρουσίας στον εκθεσιακό χώρο, τηρούμενων όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και ψηφιακής παρουσίας για την υλοποίηση επαγγελματικών συναντήσεων (Β2Β) με τους buyers.

Παράλληλα με την έκθεση, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του ΣΕΤΕ και της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και συμμετέχοντας στους Εορτασμούς για τα 200 χρόνια ελευθερίας της χώρας, διοργανώνεται διεθνές συνέδριο με θέμα “Η Αρχαιολογική και Πολιτισμική κληρονομιά μας, πόλος έλξης του Διεθνούς Τουρισμού”.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζει με δήλωσή του τις εργασίες της έκθεσης και του συνεδρίου επισημαίνοντας: “Με χαρά και τιμή χαιρετίζω την 8η Athens International Tourism & Culture Expo και τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου ‘Η Αρχαιολογική και Πολιτισμική κληρονομιά μας, πόλος έλξης του Διεθνούς Τουρισμού’ που θέτει τον πολιτισμικό τουρισμό στο επίκεντρο, και αναδεικνύει την τεράστια δυναμική της πολιτιστικής μας κληρονομιάς για την προώθηση του τουρισμού, στην τρίτη χρονιά, φέτος, της πανδημίας, που τόσο έχει αναχαιτίσει ανά την υφήλιο τη δραστηριότητα των ταξιδευτών του κόσμου. Στην αιώνια μητρόπολη που είναι η Αττική μας, έχουμε επενδύσει πολλά στον Πολιτισμό, καθ’όλη τη διάρκεια του 2021, παρά τις αντιξοότητες της υγειονομικής κρίσης, ζωντανεύοντας τα αρχαία μνημεία μας και φέρνοντας σε κάθε γωνιά της Αττικής το θέατρο, τη μουσική, και ξεχωριστές επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Θεωρούμε μια τεράστια πρόκληση για την Περιφέρεια Αττικής τον Πολιτιστικό τουρισμό, που εκπροσωπεί, άλλωστε, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της τουριστικής βιομηχανίας. Αποτελεί κεντρικό στόχο μας η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της υλικής και άυλης κληρονομάς της Αττικής και του σύγχρονου πολιτισμού για την ενίσχυση της οικονομικής αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης, και της προσέλκυσης ακόμη μεγαλύτερου διεθνούς τουριστικού ρεύματος, βαδίζοντας  με αισιοδοξία προς την μετα-κόβιντ εποχή”.

H Περιφέρεια Αττικής θα υποδέχεται τους επισκέπτες της έκθεσης στο περίπτερό της, Stand 104-106, όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της, για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, το ταξίδι στην Αττική.

Θα προβληθούν τόσο οι ξεχωριστοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, όσο και οι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού της, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο οινικός – γαστρονομικός τουρισμός, κ.ά. καθώς επίσης και κάθε μορφής δραστηριότητα, κατάλληλη για κάθε τύπο επισκέπτη και για κάθε οικονομική δυνατότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στην Αττική, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής θα φιλοξενηθούν με εκπροσώπους τους ως συνεκθέτες, ο Δήμος Πόρου, ο Δήμος Πειραιά (DestinationPireaus) και το δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων “Attica Wine and Food Experience” (AWAFE ProductClub), με στόχο την προώθηση του οινικού τουρισμού στην Αττική.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έχουν προγραμματιστεί περί τις 40 Β2Β επαγγελματικές συναντήσεις με Tour Operators, travel agents και επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο, προκειμένου να προβληθεί η Αττική ως ασφαλής κι ελκυστικός πολυδιάστατος προορισμός για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Αττική άλλωστε, πέρα απόμια αιώνια μητρόπολη του κόσμου, με “βαριά” ιστορική κληρονομιά, είναι επίσης ένας σύγχρονος, κοσμοπολίτικος προορισμός, που μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη, προσφέροντάς του πολλές και ποιοτικές επιλογές και ασφάλεια, σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024