Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση εργασίας Β. Κικίλια – Μ. Ελισάφ για την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων
Περιφέρεια

Συνάντηση εργασίας Β. Κικίλια – Μ. Ελισάφ για την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων

Στο 70% η πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης τον Νοέμβριο.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε χθες συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων, μέσα από την ενίσχυση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός και ο συνεδριακός.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το έργο “Ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κτισμάτων στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού”. Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για το Δήμο, δεδομένου ότι οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις του θα ισχυροποιήσουν την πόλη των Ιωαννίνων ως πόλο προσέλκυσης θρησκευτικού τουρισμού.

Η δαπάνη για την ωρίμανση του έργου χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Τουρισμού με προϋπολογισμό 675.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα προβλεφθεί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για τη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Ο υπουργός Τουρισμού μετά τη συνάντηση ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ιωαννίνων για την συνεργασία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η πληρότητα των ξενοδοχείων στην πόλη αγγίζει τον Νοέμβριο το 70%. Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως “η καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ΕΟΤ, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024