Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΗ ΕΕ προανατολίζεται σε απαγόρευση των αεροπορικών ταξιδιών από χώρες της νότιας Αφρικής
Ταξιδιωτική οδηγία

Η ΕΕ προανατολίζεται σε απαγόρευση των αεροπορικών ταξιδιών από χώρες της νότιας Αφρικής

Οι επιστήμονες έχουν μέχρι στιγμής ανιχνεύσει την παραλλαγή B.1.1.529 σε σχετικά μικρούς αριθμούς στη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο να σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για μια νέα μετάλλαξη του COVID-19 που εντοπίσθηκε στη Νότια Αφρική, έγραψε σήμερα στο Twitter η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

“Η Επιτροπή θα προτείνει, σε στενό συντονισμό με τα κράτη-μέλη, να ενεργοποιηθεί παύση έκτακτης ανάγκης για να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής λόγω της ανησυχητικής παραλλαγής Β.1.1.529”, δήλωσε.

Οι επιστήμονες έχουν μέχρι στιγμής ανιχνεύσει την παραλλαγή B.1.1.529 σε σχετικά μικρούς αριθμούς στη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ, όμως ανησυχούν για το μεγάλο αριθμό μεταλλάξεών της, που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να διαφύγει από την ανοσολογική απάντηση του σώματος και να την καταστήσουν πιο μεταδοτική.

Εν τω μεταξύ, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε ένα κρούσμα της νέας παραλλαγής του COVID-19. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η παραλλαγή βρέθηκε σε άτομο που επέστρεφε στο Ισραήλ από το Μαλάουι. Δύο ακόμη ύποπτες περιπτώσεις είναι ταξιδιώτες από το εξωτερικό, που έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα. Και στις τρεις περιπτώσεις οι ταξιδιώτες είναι εμβολιασμένοι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024