Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟ Α. Δερμάτης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη 2η θέση των European Young Chef Award 2021
Γαστρονομία

Ο Α. Δερμάτης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη 2η θέση των European Young Chef Award 2021

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει κερδίσει, από το 2016, δύο πρωτιές και μία ακόμα δεύτερη θέση στο θεσμό των European Young Chef Awards, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Τη 2η θέση κατέκτησε ο νέος σεφ, Ανδρέας Δερμάτης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο διαγωνισμό European Young Chef Award 2021, που πραγματοποιήθηκε στην Braga της Πορτογαλίας.

Ο κ. Δερμάτης παρουσίασε την ροδίτικη συνταγή “λακάνη”, στην παραδοσιακή και την καινοτόμα εκδοχή της, στην αγορά της Braga, στην Περιφέρεια “Minho” της Πορτογαλίας και εντυπωσίασε τους κριτές. “Αφιερώνω τη νίκη στον φίλο Μάγειρα Αχιλλέα”, δήλωσε ο ίδιος.

“Συγχαρητήρια Ανδρέα! Ο Ανδρέας Δερμάτης μας έκανε περήφανους κατακτώντας την 2η θέση στον διαγωνισμό για τον τίτλο του European Young Chef 2021. Από το 2016, οπότε και καθιερώθηκε, μέσα από τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, ο θεσμός της ανακήρυξης του European Young Chef Awards, η Περιφέρεια μας πρωταγωνιστεί, κατακτώντας υψηλές θέσεις, αποτέλεσμα της καλής δουλειάς των παιδιών που μας εκπροσωπούν κάθε χρόνο και των αρχιμαγείρων των νησιών μας, με τους οποίους συνεργαζόμαστε για την επιλογή και την προετοιμασία τους”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει κερδίσει, από το 2016, δύο πρωτιές και μία ακόμα δεύτερη θέση στο θεσμό των European Young Chef Awards, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Μέντορας του Ανδρέα Δερμάτη σε αυτή την προσπάθεια, που στέφθηκε με επιτυχία ο Δημήτρης Κονταράτος, σεφ με πλούσια μαγειρική εμπειρία και σημαντικούς γαστρονομικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων το ΝΟΜΑ της Κοπεγχάγης και τεχνολόγος τροφίμων με μεγάλη εμπειρία σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.


Οι 3 πρώτοι νικητές: Frida Jensen, Espen Laumann και Ανδρέας Δερμάτης.

Την πρώτη θέση στο European Young Chef Award 2021 κέρδισε ο Espen Laumann από την Περιφέρεια Trondheim-Trøndelag της Νορβηγίας, που έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας για το 2022 και την τρίτη η Frida Jensen, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Aarhus-Central της Δανίας.

Το βραβείο Young Chef διοργανώνεται και προωθείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τέχνης και Τουρισμού (IGCAT), σε συνεργασία με ινστιτούτα μαγειρικής τέχνης στις Περιφέρειες Γαστρονομίας. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό από όλη την Ευρώπη, που κρίνεται από αστέρια σεφ και διεθνείς ειδικούς, με στόχο την προώθηση καινοτομιών στην παραδοσιακή κουζίνα, την ανάδειξη της βιωσιμότητας στη διατροφική κουλτούρα και τη δημιουργία μελλοντικών πρεσβευτών για τοπικά προϊόντα διατροφής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024