Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Η νέα μετάλλαξη μπλοκάρει την επανεκκίνηση: 98% όλων των προορισμών σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Τατιάνα Ρόκου - 29 Νοέμβριος 2021, 09:22

Ένας στους πέντε προορισμούς διεθνώς συνεχίζει να έχει τα σύνορά του εντελώς κλειστά, καθώς η νέα έξαρση του COVID-19 λόγω της νέας μετάλλαξης επηρεάζει την επανεκκίνηση του διεθνούς τουρισμού. Η τελευταία έρευνα του ΠΟΤ δείχνει ότι το 98% όλων των προορισμών έχουν ακόμη κάποιο είδος ταξιδιωτικού περιορισμού.


Σύμφωνα με την Έκθεση Ταξιδιωτικών Περιορισμών του UNWTO, 46 προορισμοί (21% όλων των προορισμών παγκοσμίως) έχουν αυτή τη στιγμή τα σύνορά τους εντελώς κλειστά για τους τουρίστες. Από αυτούς, 26 προορισμοί έχουν τελείως κλειστά τα σύνορά τους τουλάχιστον από τα τέλη Απριλίου 2020. Άλλοι 55 (25% όλων των παγκόσμιων προορισμών) συνεχίζουν να έχουν μερικώς κλειστά τα σύνορά τους για τον διεθνή τουρισμό και 112 προορισμοί (52% του συνόλου προορισμοί) απαιτούν από τους διεθνείς τουρίστες να παρουσιάσουν τεστ PCR ή αντιγόνου κατά την άφιξη.

Η έρευνα δείχνει επίσης πως οι προορισμοί “ανοίγουν” για τους εμβολιασμένους διεθνείς τουρίστες: 85 προορισμοί (39% όλων των προορισμών παγκοσμίως) έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς για πλήρως εμβολιασμένους διεθνείς τουρίστες, ενώ 20 προορισμοί (9% όλων των προορισμών παγκοσμίως) ζητούν υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό κατά του COVID-19 για την είσοδο, για τουριστικούς σκοπούς. Ωστόσο, μόνο τέσσερις προορισμοί έχουν μέχρι στιγμής άρει πλήρως όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID-19 (Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία και Μεξικό).

Ο γενικός γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili λέει: “Η ασφαλής χαλάρωση ή άρση των περιορισμών στα ταξίδια είναι απαραίτητη για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την επιστροφή των κοινωνικών και οικονομικών οφελών που προσφέρει ο κλάδος. Η τάση των προορισμών να υιοθετούν πολιτικές για τους περιορισμούς βάσει επιστημονικών δεδομένων αντανακλά την εξελισσόμενη φύση της πανδημίας και θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στα ταξίδια, ενώ παράλληλα θα παραμένουν ασφαλείς τόσο οι τουρίστες όσο και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό”.

Όπως και σε προηγούμενες εκδόσεις της έρευνας της Έκθεσης Ταξιδιωτικών Περιορισμών του UNWTO, η τελευταία αυτή έκθεση δείχνει ότι οι διαφορές ανά τις περιοχές του κόσμου, όσον αφορά στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, παραμένουν. Η Ασία και ο Ειρηνικός παραμένουν η περιοχή με τους περισσότερους περιορισμούς, με το 65% όλων των προορισμών να είναι εντελώς κλειστοί. Συγκριτικά, η Ευρώπη είναι η πιο “ανοιχτή” περιοχή στους διεθνείς τουρίστες (7% των συνόρων εντελώς κλειστά), ακολουθούμενη από την Αφρική (9%), την Αμερική (10%) και τη Μέση Ανατολή (15%).

Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις που θέτει η πανδημία υπογραμμίζουν περαιτέρω τη σημασία των εθνικών αρχών να διασφαλίζουν ότι οι διαδικασίες και οι απαιτήσεις μετανάστευσης παρέχονται έγκαιρα, αξιόπιστα και συνεπή σε όλα τα πληροφοριακά συστήματα και πλατφόρμες, για να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη και η περαιτέρω διευκόλυνση της διεθνούς κινητικότητας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top