Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Ανάδειξη της Ηπείρου ως προορισμού αυθεντικών εμπειριών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Νοέμβριος 2021, 11:02

Συνάντηση της προέδρου του ΕΟΤ με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, εκπρόσωποι του οποίου ζήτησαν την αρωγή του οργανισμού για τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης που θα απευθύνονται στις επιχειρηματικές κοινότητες της Αυστρίας και της Κύπρου.


Με αντικείμενο την ανάδειξη της Ηπείρου ως προορισμού αυθεντικών, μη μαζικών, εμπειριών κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, συναντήθηκε στις 25 Νοεμβρίου με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού, σε συνέχεια των επαφών που είχε η κα Γκερέκου με το Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης “Ferienmesse” της Βιέννης.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος, κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο γενικός γραμματέας, κ. Βασίλης Βασιλείου, ο υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, κ. Μιχάλης Δεβέκος και ο σύμβουλος Επικοινωνίας και Marketing, κ. Κώστας Κυρίτσης.Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ζήτησαν την αρωγή του ΕΟΤ για τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης που θα απευθύνονται στις επιχειρηματικές κοινότητες της Αυστρίας και της Κύπρου, με την κα Γκερέκου να διαβεβαιώνει ότι ο ΕΟΤ θα είναι υποστηρικτής των συγκεκριμένων δράσεων με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΕΟΤ υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και όλων των συναρμόδιων αρχών προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη συνολική προβολή και προώθηση της Ηπείρου ως μοναδικού προορισμού για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ειδικά για τα Ιωάννινα, τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια δυνατή τοπική ταυτότητα, αφού η πόλη διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει κορυφαίο προορισμό κάθε εποχή του χρόνου, σημειώνοντας: “Η παρθένα φύση της γύρω περιοχής, η ιστορία και η τεράστια άυλη πολιτιστική κληρονομιά, μπορούν να αναδείξουν τα Ιωάννινα σε κορυφαίο αστικό προορισμό”.

Τέλος, κάλεσε τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου να προχωρήσουν, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, σε καταγραφή των υποδομών φιλοξενίας της πόλης με προδιαγραφές προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες. “Ο Τουρισμός για Όλους είναι μια διεθνής απαίτηση μα και μια πολύ σημαντική αγορά, στην οποία τα Ιωάννινα, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν” υπογράμμισε η πρόεδρος του ΕΟΤ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top