Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Άλυτο το πρόβλημα των παράνομων καταλυμάτων, λένε οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Νοέμβριος 2021, 12:00

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας παρούσα στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς στο Βόλο.


Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας συμμετείχε την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, στην πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, με παραγωγικούς φορείς του Βόλου, στο ξενοδοχείο Park Hotel.Η Ένωση Ξενοδόχων, από την πλευρά της, έθεσε υπόψη του τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, όπως το υψηλό ενεργειακό κόστος, αλλά και το άλυτο πρόβλημα των παράνομων καταλυμάτων, που δύσκολα αντιμετωπίζεται, δεδομένου ότι αυτά λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς έλεγχο.  

“Επισημάναμε ειδικά τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να καταργηθεί συνολικά ο ΕΝΦΙΑ, διότι τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα είναι ‘εργαλεία δουλειάς’, αλλά και το τέλος διανυκτέρευσης, η εφαρμογή του οποίου στα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της χώρας, προοριζόταν να είναι ένας προσωρινός φόρος, αλλά τελικά, αντί να καταργηθεί, έχει παραμείνει.

Σε ό,τι αφορά στα προγράμματα ανάπτυξης ΕΣΠΑ, τον ενημερώσαμε ότι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αποκλείονται από τη χρηματοδότηση, καθώς δεν καλύπτουν μία Ε.Μ.Ε. Άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να δικαιούνται ΕΣΠΑ και χωρίς μονάδα εργασίας, καθώς οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πρέπει να θεωρούνται εργαζόμενοι, να καλύπτουν αυτή τη μονάδα και άρα να μην αποκλείονται”.

“Παρουσιάσαμε όλα τα θέματα, που αφορούν σε προβλήματα της περιοχής μας και αναμένουμε διευκρινίσεις από τον κ. Τσίπρα, καθώς δεσμεύτηκε να απαντήσει στα ερωτήματα και τα αιτήματά μας”, καταλήγει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top