Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΡομαντικά Χριστούγεννα στα 'Χριστουγεννιάτικα Χωριά' του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου
Κύπρος

Ρομαντικά Χριστούγεννα στα 'Χριστουγεννιάτικα Χωριά' του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου

Τα 'Χριστουγεννιάτικα Χωριά' θα έχουν τοπικό χαρακτήρα με έμφαση στη μοναδικότητα των ορεινών περιοχών της χώρας. Η πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα προς πώληση, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, δραστηριότητες στη φύση, ξεναγήσεις στα χωριά και άλλες εκπλήξεις.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου ανακοινώνει τη διοργάνωση, για πρώτη φορά στην Κύπρο, Χριστουγεννιάτικων Χωριών” (Christmas Villages) σε πέντε ορεινές κοινότητες (Αγρό, Κυπερούντα, Πλάτρες, Καλοπαναγιώτη και Κακοπετριά), οι οποίες θα διακοσμηθούν και φωταγωγηθούν εορταστικά, στο πνεύμα και τον ρομαντισμό των ημερών, υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων μελωδιών.

Τα ‘Χριστουγεννιάτικα Χωριά’ θα έχουν τοπικό χαρακτήρα με έμφαση στη μοναδικότητα των ορεινών περιοχών της χώρας. Πρόκειται για μια αλλιώτικη από τις συνηθισμένες πρωτοβουλία, η οποία θα περιλαμβάνει σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα προς πώληση, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, δραστηριότητες στη φύση (όπως περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης και ποδηλασία), ξεναγήσεις στα χωριά και άλλες εκπλήξεις.

Στόχος του υφυπουργείου είναι να προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, στα πλαίσια μίας προσπάθειας να καταστεί η Κύπρος ένας ολόχρονος τουριστικός προορισμός. Έτσι, στον όλο σχεδιασμό έχουν ενταχθεί και εστιατόρια / καταλύματα της ευρύτερης περιοχής, τα οποία θα προσφέρουν εορταστικό μενού ή / και κυπριακό πρόγευμα, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλές γειτονικές κοινότητες να επωφεληθούν και εκείνες από την όλη διοργάνωση.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού τονίζει ότι τα ‘Χριστουγεννιάτικα Χωριά’ θα λειτουργήσουν βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας. Με στόχο την αποφυγή συνωστισμού επισκεπτών, οι καλλιτεχνικές, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις δε θα πραγματοποιηθούν φέτος, ούτε και θα λειτουργήσουν παιδότοποι ή παιχνιδότοποι. Επίσης, η επί τόπου κατανάλωση φαγητού και ποτών δε θα είναι επιτρεπτή, πλην εντός χώρων εστίασης, καφέ κ.λπ. Για είσοδο στα εργαστήρια, τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και περίπτερα πώλησης προϊόντων θα απαιτείται η προσκόμιση safepass, με βάση τα εν ισχύ διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα λειτουργήσουν από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022 (11:00 – 16:00 τις καθημερινές και 11:00 – 18:00 τα Σαββατοκύριακα). Υπενθυμίζεται ότι το κοινό έχει ευκαιρία να αξιοποιήσει και το Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού, για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα της περιοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024