Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Ολοκληρώθηκαν οι Ψηφιακές Τουριστικές Συναντήσεις Ελλάδας - Κύπρου 2021

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Νοέμβριος 2021, 11:45

Κύριος στόχος της δράσης ήταν η αναλυτικότερη γνωριμία των επαγγελματιών της κυπριακής τουριστικής αγοράς (TOs, travel agents κ.ά.) με το προσφερόμενο ελληνικό τουριστικό προϊόν, αλλά και τις βιωματικές εμπειρίες που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στη χώρα.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 25 Νοεμβρίου ο κύκλος των πέντε Ψηφιακών Τουριστικών Συναντήσεων (webinars) Ελλάδας-Κύπρου, που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου για το 2021.

Στην 5η ψηφιακή συνάντηση παρουσιάστηκε η Κεντρική Μακεδονία και οι επιλογές που προσφέρει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου με έμφαση στους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, καθώς και η Θεσσαλονίκη ως city break προορισμός. Τις παρουσιάσεις έκαναν η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), κα Βούλα Πατουλίδου, το στέλεχος του ΟΤΘ, κα Μαρία Πουλκουτσή, ο αναπλ. προϊστάμενος του Τμήματος Τουριστικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας, κ. Λεωνίδας Τσιαντής και η κα Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη από το ίδιο τμήμα. Από την κυπριακή πλευρά, συμμετείχε ο διευθυντής του Amathus Travel, κ. Ανδρέας Μιχαήλ.Στις 12 Οκτωβρίου είχε διοργανωθεί η 3η ψηφιακή συνάντηση με αντικείμενο τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τον προορισμό παρουσίασαν η προϊσταμένη Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κα Αγγελική Πολυτάκη, η προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Λέσβου, κα Βασιλική Ροδοπούλου, η προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου, κα Μαρία Κόβα, και την προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Σάμου, κα Γραμματική Δρίνη. Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχε και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), κα Έλενα Τάνου.Εξάλλου, στις 17 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της 4ης ψηφιακής συνάντησης, παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, ιδιαίτερα για την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα, από τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γιάννη Μπουτίνα, και τη διευθύντρια Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου, κα Ιουλία Μαρκούλα. Στη συνάντηση, στην οποία έλαβε μέρος και ο γενικός διευθυντής της κυπριακής εταιρείας Xenos Travel, κ. Λουκάς Λάρκου, αναπτύχθηκε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων στις συγκεκριμένες αγορές και συζητήθηκαν οι ευκαιρίες συνεργασίας για νέα προϊόντα.

Τις συναντήσεις συντόνισε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, κ. Πέτρος Σαγάνας.

Υπενθυμίζεται ότι, το προηγούμενο διάστημα, είχαν υλοποιηθεί αντίστοιχα webinars με θέματα την τουριστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στις 12 Ιουλίου και τον οινοτουρισμό στις 24 Σεπτεμβρίου. Το σύνολό των συναντήσεων αυτών είναι διαθέσιμο στην εξειδικευμένη πλατφόρμα που δημιούργησε η συγκεκριμένη υπηρεσία, ntogcy.digitalevent.gr.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top