Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Πρωτοβουλίες του Δήμου Αστυπάλαιας για διεθνή και εγχώρια τουριστική προβολή

Τατιάνα Ρόκου - 01 Δεκέμβριος 2021, 09:23

Συμμετοχή του δημάρχου Αστυπάλαιας στη Διάσκεψη Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή - COP26 στη Γλασκώβη, με σκοπό την παρουσίαση του προορισμού και την ενημέρωση για την πορεία του ενεργειακού μετασχηματισμού του νησιού.


Διαδοχικές είναι οι δράσεις τουριστικής προβολής που πραγματοποιεί ο Δήμος Αστυπάλαιας το τελευταίο διάστημα. Αξιοποιώντας το ψηφιακό περίπτερο των συμβούλων Τουρισμού του δήμου στη μεγαλύτερη εικονική διεθνή έκθεση τουρισμού του Ισραήλ, IMTM 2021, πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου σειρά επαφών προς όφελος του προορισμού με bloggers, επαγγελματίες εκπροσώπους τηλεοπτικών εκπομπών και ταξιδιωτικούς συντάκτες που αρθρογραφούν σε ισραηλινά Μέσα εγνωσμένου κύρους, όπως τα Ynet.co.il και Channel 13. Ακολούθησε η δωρεάν συμμετοχή του δήμου στη ψηφιακή εκδοχή της διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM 2021, από 8 έως 10 Νοεμβρίου.

Οι περιβαλλοντικές καινοτομίες, τα ιστορικά μνημεία και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος εντυπωσίασαν τουριστικούς φωτογράφους, influencers και δημοσιογράφους που συνεργάζονται με καθιερωμένα διεθνή ΜΜΕ όπως η “Daily Telegraph” και “CNN Travel”. Ο κύκλος επαφών διευρύνθηκε στη συνέχεια με την ενεργή παρουσία του δήμου στο ψηφιακό roadshow που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας, παρέχοντας τη δυνατότητα με σειρά προτεραιότητας σε ορισμένο αριθμό ενδιαφερομένων από ελληνικής πλευράς, να λάβουν μέρος χωρίς οικονομική επιβάρυνση στην αξιόλογη δράση.

Ο δήμος παρουσίασε το τουριστικό “προϊόν” της Αστυπάλαιας σε ταξιδιωτικά γραφεία της κινεζικής αγοράς, αξιοποιώντας το οπτικοακουστικό υλικό στα Κινέζικα που είχε παραχθεί μετά από πρόσφατη επίσκεψη των επιτυχημένων influencers καιτων Πρεσβειρών του ελληνικού τουρισμού Σοφίας και Μαριάννας Ερωτοκρίτου στην “πεταλούδα του Αιγαίου”. Ταυτόχρονα με τις ενέργειες του δήμου για την προβολή σε αγορές ενδιαφέροντος του εξωτερικού, αξιοποιήθηκε κατάλληλα η είδηση της συμμετοχής του δημάρχου Αστυπάλαιας κ. Νίκου Κομηνέα στη Διάσκεψη Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή - COP26 στη Γλασκώβη, με σκοπό την παρουσίαση του προορισμού και την ενημέρωση για την πορεία του ενεργειακού μετασχηματισμού του νησιού.

Η ανάδειξη της εν λόγω δράσης οδήγησε σε δεκάδες δημοσιεύματα σε ΜΜΕ εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. “Το τέλος της σεζόν του 2021 μας βρίσκει πιο αισιόδοξους, όχι όμως εφησυχασμένους, καθώς η πανδημία και οι προεκτάσεις της θα συνεχίζουν να προκαλούν κραδασμούς. Προτεραιότητά μας είναι η υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών προβολής σε Ελλάδα και εξωτερικό που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια του προορισμού Αστυπάλαια και θα προάγουν τη μοναδικότητά του”, δήλωσε ο κ. Κομηνέας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top