Τρόπο για την οργανωμένη αντιμετώπιση των κρίσεων που δημιουργούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς και έχουν δυσμενείς επιπτώσεις<...>
στον ελληνικό τουρισμό, αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΤ.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, το σύστημα του ελληνικού τουρισμού πρέπει να διαθέτει ένα σταθερό, αξιόπιστο και δοκιμασμένο μηχανισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά με σημαντικές παρενέργειες. Τέτοια περιστατικά μπορεί να είναι ένα ατύχημα (πχ. Εξπρές Σάμινα), μια θεομηνία, μια `επίθεση` ανταγωνιστών κ.α.
Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού το Σύστημα Αντιμετώπισης Κρίσεων το οποίο θα υλοποιηθεί με την συνδρομή ενός ειδικού συμβούλου με βάση τα διεθνή Standards και περιλαμβάνει τις εξής φάσεις: