Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣχέδιο από το ΥΠ.ΑΝ. για την αντιμετώπιση κρίσεων στον τουρισμό

Σχέδιο από το ΥΠ.ΑΝ. για την αντιμετώπιση κρίσεων στον τουρισμό

Τρόπο για την οργανωμένη αντιμετώπιση των κρίσεων που δημιουργούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς και έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό, αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης […]

Τρόπο για την οργανωμένη αντιμετώπιση των κρίσεων που δημιουργούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς και έχουν δυσμενείς επιπτώσεις<…> στον ελληνικό τουρισμό, αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΤ.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, το σύστημα του ελληνικού τουρισμού πρέπει να διαθέτει ένα σταθερό, αξιόπιστο και δοκιμασμένο μηχανισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά με σημαντικές παρενέργειες. Τέτοια περιστατικά μπορεί να είναι ένα ατύχημα (π.χ. Εξπρές Σάμινα), μια θεομηνία, μια `επίθεση` ανταγωνιστών κ.α.

Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού το Σύστημα Αντιμετώπισης Κρίσεων, το οποίο θα υλοποιηθεί με την συνδρομή ενός ειδικού συμβούλου με βάση τα διεθνή Standards και περιλαμβάνει τις εξής φάσεις:

  • Βασικό σχέδιο για την αντιμετώπιση κρίσεων.
  • Εκπαίδευση ενός πυρήνα παραγόντων για την αντιμετώπιση κρίσεων.
  • Δημιουργία του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων.
  • Λειτουργία του μηχανισμού για την πρόβλεψη, την αποτροπή αλλά και για την αντιμετώπιση μιας κρίσης την ώρα της εξέλιξης της.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024