Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξεναγήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: 'Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι ξεναγοί της χώρας'

Τατιάνα Ρόκου - 02 Δεκέμβριος 2021, 13:16

Κοινή δήλωση της κας Κατερίνας Νοτοπούλου, τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του κ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη, αναπλ. τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη στήριξη των ξεναγών.


“Η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν οι ξεναγοί της χώρας είναι αποτέλεσμα της έλλειψης του κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τους ίδιους, ως πρεσβευτές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του τουριστικού μας κεφαλαίου”, υποστηρίζουν σε κοινή δήλωσή τους η τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κα Κατερίνα Νοτοπούλου, και ο αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

“Οι επαγγελματίες ξεναγοί που έζησαν το 2020 την απόλυτη ανεργία και που εισέπραξαν την πενιχρή κρατική στήριξη, βίωσαν μία πολύ σύντομη τουριστική σεζόν το 2021, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες του εισοδήματος που έχουν υποστεί.

Η παροχή του ειδικού τρίμηνου βοηθήματος που λαμβάνουν για τη χειμερινή περίοδο, με την προϋπόθεση των 201 ενσήμων, είναι   αδύνατο να καταβληθεί εξαιτίας της αδυναμίας συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων. Η νομοθετική ρύθμιση των 50 ενσήμων στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό, καταλαμβάνει ένα μέρος των εργαζομένων στον τουρισμό, όχι όμως τους ξεναγούς”.

Οι κ.κ. Νοτοπούλου και Αυλωνίτης σημειώνουν ακόμη ότι με τα σημερινά δεδομένα η τρίμηνη στήριξη του οικονομικού βοηθήματος καθίσταται άκρως σημαντική και ουσιαστική για την επιβίωσή αυτών και των οικογενειών τους. Κάτι τέτοιο όμως για να γίνει εφικτό απαιτεί την ύπαρξη σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και θα ρυθμίζει ανάλογα το ελάχιστο όριο ενσήμων, προκειμένου να τύχουν του τριμηνιαίου χειμερινού επιδόματος.  

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως λαμβάνει όλα τα μέσα άσκησης υπεύθυνης κοινωνικής πολιτικής, όταν στις σχεδιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις ενίσχυσης των εργαζομένων δεν συμπεριλαμβάνει και τους ανθρώπους εκείνους που παραδοσιακά χτίζουν διεθνώς την εικόνα και τη φήμη του ελληνικού τουρισμού”, καταλήγουν. “Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. υποτιμά την εθνική προσπάθεια που καταβάλει το σύνολο των επαγγελματιών του τουρισμού. Υποτιμά και την συμβολή των ξεναγών στην προσπάθεια αυτή. Κυβερνά με αναλγησία και εν τέλει με εγκληματική αδιαφορία”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top