Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Β. Κικίλια – Γ. Πλακιωτάκη για την κρουαζιέρα και τα υποβρύχια πάρκα
Θαλάσσιος τουρισμός

Συνάντηση Β. Κικίλια – Γ. Πλακιωτάκη για την κρουαζιέρα και τα υποβρύχια πάρκα

Συμφωνήθηκε ο συντονισμός των δράσεων των υπουργείων Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού για το βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Παράλληλα, συζητήθηκε η προώθηση του project των υποβρύχιων πάρκων.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στο Υπουργείο Τουρισμού. Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τη μελέτη του Υπουργείου Τουρισμού που ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες αναφορικά με την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Στο πλαίσιο των συναρμοδιοτήτων τους, συμφώνησαν να συντονίσουν τις δράσεις των δύο υπουργείων, αναφορικά με το βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, συζητήθηκε η προώθηση του project των υποβρύχιων πάρκων, με στόχο την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού, του ειδικού αυτού τουριστικού προϊόντος που φέρνει προστιθέμενη αξία στην οικονομία της χώρας.

Οι δυο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποσκοπούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη και την προστασία της υποθαλάσσιας ζωής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024